avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bonuri scoase in plus la casa de marcat, cum se poate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bonuri scoase in plus la casa de marcat, cum se poate remedia?

Am scos bonuri pt avizele de insotire emise si pe firme, nu doar pe persoanele private.
Cum se poate remedia problema?
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 17:15, 1 Martie 2012
Se face un referat relativ la ceea ce s-a intimplat la care se ataseaza bonul (bonurile) in cauza.La monetar se ataseaza referatul si mare atentie pe monetar se trece suma efectiv incasata. Atrageti atentia contabilitatii despre ceea ce s-a intimplat. si ei vor sti ce trebuie contabilizat pe venituri.
Pentru corectarea sau anularea înregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeste un dosar care va cuprinde:

a)sesizarea scrisa a persoanei care a efectuat gresit operatiunea, cu precizarea motivatiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum si a numarului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei si minutului emiterii acestuia;
b)decizia scrisa de aprobare a corectarii operatiunii gresit efectuate, emisa de directorul financiar-contabil, contabilul-sef sau de alta persoana care raspunde de gestionarea patrimoniului unitatii;
c)copie de pe nota sau notele de receptie si constatare de diferente, întocmite de la ultima inventariere pâna la zi, prin care a fost stabilit pretul cu amanuntul al produsului sau produselor înregistrate gresit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d)nota de contabilitate care reflecta operatiunea efectuata.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am tipărit bonuri fiscale eronate pe o perioada de 5 zile (în loc de tva 19%, bonurile au ieșit cu tva 0% ). cum pot corecta? osykuuu osykuuu Buna ziua, Am o intrebare. In cazul in care am tiparit bonuri fiscale eronate pe o perioada de 5 zile ( in loc de TVA 19%, bonurile au iesit cu TVA 0% ) ... (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)
Anularea unui bon fiscal musyhany musyhany Daca in ziua x se anuleaza un bon,prin raportul de inchidere de zi,se poate afla acest lucru?sau exista alte modalitati de a afla daca s-a anulat un bon sau nu? (vezi toată discuția)