avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune neefectuare concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune neefectuare concediu de odihna

Buna dimineata,

Am intampinat urmatoarea problema in care as avea nevoie de sfaturile dvs,:

In speta, angajatul are ramase mai multe zile de concediu neefectuat, iar angajatorul solicita ca aceste zile sa fie efectuate in acest an (motivele sunt "economice").
Salariatul refuza, motivand ca "se plictiseste acasa" si el vrea sa vina in continuare la lucru.
In speta avem aplicabil CCM unic la nivel national.

Dispozitiile legislatiei muncii il protejeaza pe salariat, si ii apara dreptul la concediu, dar pe angajator ce anume il apara in aceasta situatie? Cum poate sa sanctioneze acest refuz nejustificat?

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 17:23, 14 Noiembrie 2008
tudorvaleriu a scris:

:offtopic:
smeagul:
Puneti-l sa va varuiasca casa!:P

:rofl::thumbup:
Doamnelor, domnule,
dar stiu ca aveti umor (nu doar o pregatire excelenta=D>)
Va multumesc ca mi-ati inseninat ziua.
eu vroiam sa-l trimit pe teren in locul meu, imbina munca cu plimbarea :yeah:
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere co pt anul trecut seby_red_dogg seby_red_dogg Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca stiti cumva vreo reglementare noua prin care se spune ca nu mai trebuie intocmita cerere pentru concediu de odihna pe anul ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna taky_mika taky_mika buna dimineata.am si eu o intrebare ,poate sa-mi raspunda cineva?sunt angajata cu contract de muncadin 21 mai 2009 deci am 2 luni vechime dupa 3 luni am ... (vezi toată discuția)