avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical cu urgenta anulat de catre casa de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical cu urgenta anulat de catre casa de asigurari

pe 31 ianuarie am fost internat cu diagnosticul peritonita si operat de urgenta ,a doua zii spitalul a solicitat o adeverinta de la locul de munca ,ca sunt platitor de cas s-a rezolvat si asta ,la externare din spital am primit concediul medical cu care mam deplasat la medicul de familie pentru luare in evidenta apoi la firma unde am predat .aflu dupa cateva zile ca aceste zile nu se pot platii de catre cas pentru ca nu a fost anuntat cas-ul pe data de 31 ianuarie telefonic de catre firma unde lucrez ,ce este de facut nu mai inteleg nimic ,rog ajutor si multumesc!!
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
doban, utilizator
Cel mai recent răspuns: doban , utilizator 15:10, 1 Martie 2012
Daca Casa de Asigurari de Sanatate a refuzat plata, atunci impotriva acestui refuz va puteti adresa instantei de judecata ... iar daca angajatorul este vinovat atunci va puteti indrepta si impotriva acestuia cu o actiune in instanta.
angajatorul zice ca a uitat sa instinteze telefonic casa de asigurari adica pe 31 ianuarie cand am solicitat adeverinta pentru spital si apropo daca a uitat de ce trebuie sa stie cas-ul si telefonic ca eu am fost internat ,nu sunt suficiente concediile medicale la data predarii??
Cine v-a spus ca nu va plateste concediul medical?Societatea este cea care trebuie sa va plateasca concediu medical.Firma are posibilitatea recuperarii sumei de la Casa de Sanatate.Dar din cate stiu eu in prezent se solutioneaza cereri (la Casa de San.) pt.concedii medicale din 2008-2009.
Un refuz din partea Casei nu are cum sa vina doar in urma unui apel telefonic.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
@ doban

Eu cred ca nu este adevarat ce v-a spus angajatorul ... depuneti o sesizare la Casa de Asigurari de Sanatate, in acest sens.
In completarea mesajului d-nei simonaoprica:
Conform Ordinului 430/11.05.2010 art.81, alin.6
"Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin (2), dacă au solicitat-o.”
alin.2 „Asiguraţii au obligaţia să completeze şi să depună la medicul prescriptor o declaraţie pe propria răspundere conform modelului prevăzut în anexa nr. 4”

Alte discuții în legătură

Declararea concediu medical la casmb tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua, am nevoie de lamuriri in privinta ordinului 430/11.05.2010, referitor la concediul medical. Am inteles ca angajatului ii revine obligatia ca in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Cum se procedeaza la primirea unui concediu medical nu am mai avut pana acum ? Este necesara raportarea lui intr-un anumit numar de zile la Casa ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale lungus lungus dupa ce inregistram in contabilitate un concediu medical, trebuie sa declaram la casa de sanatate ceva? cum ar fi lista sau centralizatorul? (vezi toată discuția)