Cum se procedeaza la primirea unui concediu medical nu am mai avut pana acum ? Este necesara raportarea lui intr-un anumit numar de zile la Casa de Sanatate? Anagjatul ma suna astazi si imi spune ca este internat in spital, care sunt pasii pe care eu trebuie sa ii urmez?
ART. 81Norme60/32/2006:
(1) Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical. În situaţia în care apariţia stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zilele declarate nelucrătoare, asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în prima zi lucrătoare
(6) Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin. (2), dacă au solicitat-o.
Concediu medical prezentat de salariat se verifica daca este corect intocmit , se semneaza de angajator in coltul din stanga sus, se inregistreaza si se da mai deperte la salarii pentru calcularea indemnizatiei de concediu medical in conformitate cu OUG 158 din 2005. si normele de aplicare a acestei ordonante.
Am citit ca trebuie transmisa lista cu persoanele angajate aflate in incapacitate de munca doar ca nu am inteles excat de cand se calculeaza cele 6 zile. Daca angajatul suna astazi si ma anunta ca este internat de azi in mod normal eu trebuie de azi sa calculez cele 6 zile si sa transmit sau astept sa primesc concediul lui medical? Ma scuzati ca insisit dar nu am mai avut concediu medical
Semnătura plătitorului despre care vorbiti este viza plătitorului. Viza se acorda doar in cazul in care acel cm este acceptat la plată ,iar pt. a se accepta la plata se urmareste daca au fost indeplinite mai multe conditii si nu numai daca cm a fost completat corect....
Daca un cm se refuza la plata,motivul refuzului trebuie si el specificat pe scurt pe certificat.
Dar oricum,nu acest aspect interesa utilizatorul .
@lizuca12,
Termenul de 6 zile curge de la data instiintarii,nu de la data la care primiti cm.
Multmesc frumos pentrur raspuns, deci daca el suna azi eu in 6 zile de azi trebuie sa trasmit.
Instintarea e suficienta telefonic banuies nu trebuie sa imi trasmita ceva scris? E vorba de 6 zile lucratoare ?