avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere concediu medical

Un angajat trebuie sa depuna cerere pt concediu medical,inainte cu 5 zile de intrare in concediu?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 24 Mai 2012
Nu este prevazuta in legislatie o astfel de formalitate. Obligatia angajatului este sa anunte angajatorul telefonic sau prin orice alte mijloace ca beneficiaza de CM si in primele 5 zile din luna urmatoare cand a obtinut CM sa remita certificatul medical angajatorului..
Nu se face cerere pentru concediu medical ...

Art. 81 din Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si Indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate,

(1) Asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate privind aparitia starii de incapacitate temporara de munca si privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zilele declarate nelucratoare, asiguratii au obligatia de a instiinta platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate in prima zi lucratoare.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate anymaryh anymaryh buna ziua! va rog sa ma ajutati: la intrarea in concediu prenatal, se prezinta unitatii concediul medical (cod indemnizatie 08) , intrebarea : care este ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru incapacitate temporara de munca mopy mopy am si eu cateva nelamuriri cu privire la concediul medical: 1. in cat timp de la eliberare trebuie un angajat sa anunte concediul medical angajatorului? 2. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical misu1972 misu1972 Buna ziua, la cat timp dupa obtinerea concediului medical, angajatul trebuie sa anunte angajatorul de noua sa situatie ? am un angajat care a lipsit 5 zile ... (vezi toată discuția)