avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare penalitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare penalitati

Pentru plata cu intarziere in 2011,a unor impozite , in 2012 primesc decizie ptr. accesorii. Intrebarea mea este daca aceste accesorii le trec pe cheltuieli in 2012(data deciziei) sau le inregistrez in 2011(nu am depus inca 101 si bilant). Multumesc
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 05:12, 5 Martie 2012
Si eu am un caz asemanator..
dupa parerea mea ar trebui sa le inregistram la data deciziei(in 2012) chiar daca se refera la accesorii aferente ex.2011:hm:
Ce parare au alti colegi care au mai avut cazuri asemanatoare sau cum e corect?
Cheltuiala trebuie inregistrata pe anul 2011 daca se refera la aceasta perioada.
E vreo problema daca trec pe cheltuieli doar cad se face plata? Fie sa nu trec penalitatea in nici un cont, fie o trec pe un cont din grupa 47?? E gresit?
Dupa parerea mea :
1. inregistrarea contabila :6581=448 ( 448= alte datorii si creante cu bugetul statului; 6581=despagubiri, amenzi si penalitati)
2. as inregistra in anul si luna in care a fost comunicata decizia indiferent cand o platesc
Daca decizia e comunicata in februarie 2012 si plata e facuta tot atunci ?
Inregistrarile le fac tot in feb.2012, chiar daca accesoriile sunt aferente intirzierilor de compensari pe care administratia le-a facut cum au vrut ei ,sa aiba motiv de calc. penalitati .#-o:(

Alte discuții în legătură

Majorari, va rog cititi Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua, un subiect interesant: in urma procesului verbal am de platit majorari si penalitati in suma de 185000 lei, care ar fi calea legala ca aceasta suma ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila dob.si penalit afp camyv camyv Buna ziua, in urma controlului s-au stabilit sume suplimentare de plata, exemplu TVA =10000 imp.profit = 10000 dob.TVA 5000 dob.imp.profit 5000 Cum se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare si plata accesorii ragaliemariana ragaliemariana O societate are inregistrate in fisa sintetica de la Adm Financiara, majorari si penalitati de intarziere la plata a debitelor. Sunt obligata sa le ... (vezi toată discuția)