O societate are inregistrate in fisa sintetica de la Adm Financiara, majorari si penalitati de intarziere la plata a debitelor.
Sunt obligata sa le inregistrez in balanta si implicit sa platesc impozitul aferent?
Multumesc!
Aveti obligatia sa inregistrati majorarile si penalitatile in contul 448 ( cu analitic), si sa le platiti.
6581-448
si
448-5121 sau 5311
La calculul impozitului pe profit suma din contul 6581 reprezinta o cheltuiala nedeductibila.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Titlu executoriu
talmacel
Buna ziua,
Am o firma care a platit la stat dobanzi si penalitati tva, profit, tva, cf titlu executoriu.
Imi puteti spune va rog cum le pot constitui? ( ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor !
auras2705
Buna ziua .
Deoarece nu am mai intalnit cu o asemenea situatie va rog sa mi spuneti daca procedez corect.
Se plateste o amenda la administratia ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.