avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Inregistrare si plata accesorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Inregistrare si plata accesorii

O societate are inregistrate in fisa sintetica de la Adm Financiara, majorari si penalitati de intarziere la plata a debitelor.
Sunt obligata sa le inregistrez in balanta si implicit sa platesc impozitul aferent?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 14:54, 9 Ianuarie 2014
Aveti obligatia sa inregistrati majorarile si penalitatile in contul 448 ( cu analitic), si sa le platiti.
6581-448
si
448-5121 sau 5311
La calculul impozitului pe profit suma din contul 6581 reprezinta o cheltuiala nedeductibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu talmacel talmacel Buna ziua, Am o firma care a platit la stat dobanzi si penalitati tva, profit, tva, cf titlu executoriu. Imi puteti spune va rog cum le pot constitui? ( ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile majorari Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua, as avea o intrebare: in urma unui proces verbal de control fiscal, a rezultat o plata de 111687 lei c/v majorari si penalitati, din care cont as ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor ! auras2705 auras2705 Buna ziua . Deoarece nu am mai intalnit cu o asemenea situatie va rog sa mi spuneti daca procedez corect. Se plateste o amenda la administratia ... (vezi toată discuția)