Pentru plata cu intarziere in 2011,a unor impozite , in 2012 primesc decizie ptr. accesorii. Intrebarea mea este daca aceste accesorii le trec pe cheltuieli in 2012(data deciziei) sau le inregistrez in 2011(nu am depus inca 101 si bilant). Multumesc
Tot ca la manual: conf ordin 3055 si politicilor contabile (obligatorii ptr toate firmele) aceasta cheltuiala trebuia previzionata si inregistrata in contabilitate . Nu trebuie sa asteptam decizia ANAF ptr penalitati si dobanzi ptr a ne inregistra in contabilitate. Acum daca s-a primit si decizia in 2012, dar ptr o cheltuiala af anului 2011 si ptr ca nu s-a depus bilantul si ptr ca acesta trebuie sa reflecte cat mai corect situatia patrimoniala a societatii este chiar obligatoriu sa faceti inregistrarile in anul 2011, ci nu la data primirii deciziei.
Absolut! Si imi aduc aminte ca acum cativa ani garda "colinda" firmele si luau la puricat contractele comerciale, daca acestea cuprindeau si capitolul penalitati si daca acestea au fost calculate. Pentru ca pentru firmele care aveau obligatia de a calcula penalitati, acestea (penalitatile) erau venituri. Si bum! Amenda ptr firmele care nu au calculat.
Intr-adevar, riscul de a primi o amenda pentru ca nu s-au calculat penalitati sau a le trece intr-un anumit an fiscal sau nu este minim, dar totusi el exista.