avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar mediu de angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar mediu de angajati

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca practic este posibil (ca teoretic, din datele obtinute dela ORC se pare ca da) ca firma X care are 2 puncte secundare de lucru (magazin alimentar si bar), deschise si sambata si duminica, aflate in localitati diferite, sa aiba ca numar mediu de salariati 2 persoane. Mie mi se pare ilogic. Pai acei oameni lucreaza zi lumina? unul la magazin si altul la bar? Asta nu pot sa inteleg. Sau mai bine sesizez ITM-ull pt munca la negru. Ca nu cred ca este posibil asa ceva.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 15:18, 27 Mai 2010
1. Exista o metodologie de calcul al numarului mediu scriptic de salariati si, din ceea ce ati relatat, cred ca e bine calculat.
Intrebati la Directia Judeteana de Statistica cum e calculeza, daca nu stiti. Pe formularele pe care DJS cere anumite date statistice se arata si formulele de calcul.
2. Ce v-a venit cu acest numar mediu scriptic? Ce va deranjeaza? Cine vi l-a cerut?
3. S-ar putea sa va faceti de ras daca sesizati ITM. Intai verificati daca exista munca la negru, pe teren nu in scripte.
Buna ziua,
As dori lamuriri cu trimitere exacta la reglementarile legale privind calculul numarului mediu anual de salariati in cazul unei societati ce si-a suspendat activitatea incepand cu luna mai 2009.
In lunile ianuarie - aprilie si-a desfasurat activitatea cu un numar mediu lunar de 5 salariati.
Media anuala este 5 salariati ? ( 5 x 4 : 4 luni cat si-a desfasurat activitatea cu angajati) SAU 1,66 salariati ( 5 x 4 :12 luni calendaristice ) ??
In lege nu apare nici o mentiune referitoare la societatile a caror activitate se suspenda ci doar pentru cele care sunt nou infiintate ! Se aplica acelasi regim ?
Cred ca media reala este cea rezultata prin impartirea la numarul lunilor in care societatea si-a desfasurat activitatea si nu la 12 luni.
Dar am nevoie de exprimarea exacta din lege sau aceasta nu exista ,dupa cum am constatat eu ?
Va multumesc anticipat.
In care lege sau unde vedem cum se calculeaza nu stiu sa va spun dar numarul mediu il gasiti calculat lunar in declaratia pentru casa de pensii. Numarul mediu de angajati pe an il calculati astfel:
-notati nr mediu din declaratii pe fiecare luna si le adunati
-totalul il impartiti la 12 luni.

Aceasta metoda am aflat-o de la o angajata de la Directia Judeteana de Statistica.
Eu asa am completat statisticile.
Spor la treaba.


Am gasit si unde explica metoda de calcul pentru nr mediu de salariati.

Acum o scanez si o postez la documente utile.
Ultima modificare: Joi, 27 Mai 2010
lorelayold76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat!numarul mediu de salariati. Valentin_buzau Valentin_buzau Buna ziua! Intocmeam zilele trecute bilantul contabil pe 2010.Si am ajuns la sectiunea numarului mediu de salariati si nu stiu cum sa-l calculez. Ma poate ... (vezi toată discuția)
Nr mediu salariati ContSters338232 ContSters338232 Stie cineva, exista posibilitatea sa extrag cu ajutorul REVISALULUi nr. mediu de angajati pe anul 2014, de exemplu? Are programul vreo functie (ascunsa pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu odihna gh3gh1 gh3gh1 Un salariat are tot anul 2013 un salar de 800 lei. In anul 2014 are stabilit un salariu de 900 lei. Salariatul cere in februarie 2014, 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)