avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Canabis pentru uz medical
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Canabis pentru uz medical

Scriu pe acest forum pentru ca sunt disperata. Tatal meu sufera de cancer la ficat in stadiul 4 si medicii au zis ca nu mai poate fi operat. Medicii i-au dat de trait intre 6 luni si un an. Asta s-a intamplat acum 2 luni. La inceputul lui februarie au inceput durerile si medicamentele prescrise de medici nu au functionat. Problema principala e ca de abia putea sa se ridice din pat de durere si noaptea nu putea dormi. Doamna doctor la care mergea i-a recomandat, neoficial desigur, sa fumeze putin canabis ca asta o sa il ajute cu durerile. Asa ca am luat de la o cunostinta o tigara din asta in speranta ca o sa-l ajute. Si s-au vazut imediat imbunatatiri. Noaptea putea dormi si in timpul zilei nu mai simtea durerile daca fuma putin. In timpul zilei mergea si la cumparaturi si avea si pofta de mancare. Asta era o mare imbunatatire avand in vedere ca inainte sa inceapa sa fumeze canabis nici macar la baie nu putea sa mearga din cauza durerii.


De parca tatal meu nu avea destule probleme, acum 5 zile un politist i-a gasit 8 tigari de canabis in timp ce era la o terasa de langa bloc. Noi disperati am mers la sectie si am incercat sa le explicam politistilor situatia. Ei au zis sa nu ne facem griji ca nu va pati nimic. I-a luat doar o declaratie si atat. Si inschimb tigarile de canabis nu au vrut sa ni le returneze. Au zis ca le pare rau si inteleg situatia dar asta e legea. Eu am luat legatura cu un avocat care e si prieten de familie. El a zis ca ne poate ajuta sa mergem in instanta sa incercam sa putem recupera canabisul si sa il utilizam in scop medical. Dar din pacate procesul va dura mult si din ce ne-a zis avocatul sunt sanse foarte mici sa avem un verdict favorabil. Si cel de la cine am cumparat tigarile nu mai vinde canabis.


Va rog sunt disperata si nu mai stiu ce sa fac. Nu exista nici o alte cale sa recuperam tigarile respective mai repede evitand un proces care ar putea dura ani? Legea chiar nu are nici o portita pentru asemenea cazuri?:((:(( Nu se poate face procesul in regim de urgenta avand in vedere ca pacientul mai are conform medicilor doar cateva luni de trait?:((
Cel mai recent răspuns: dina80 , utilizator 15:31, 18 Martie 2012
Exista studii medicale care au aratat ca este un bun analgezic. De-aia a fost permis in California
Exista alte opinii in ceea ce priveste Europa ( cu exceptia Olandei, evident).

Am aflat si eu ceva in acest sens ( in sens de analgezic):

[ link extern ]

Apasarea pe tasta CC traduce in limba romana.

Totusi nu cred ca este stabilit strict stiintific deoarece in acest caz ar fi echivalentul unei atrocitati sa nu se legalizeze din punct de vedere medical.Exista doar opinii...

Nu se va restitui nimic in cazul expus de user.
In plus, 8 tigari este cam mult sa detina o persoana...in afara casei sale si chiar in casa...
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Intr-adevar canabisul poate avea efecte analgezice, dar nu sunt inca multe studii care sa dovedeasca mecanismul prin care actioneaza. Ca atare este folosit limitat in acest scop. Ceea ce au spus majoritatea inainte este din pacate adevarat. Dar asta probabil va ajuta prea putin.
Inteleg foarte bine pentru ca am trecut prin aceeasi situatie cu tatal meu acum 26 de ani, deci in plina epoca cominista. Dar atunci s-a putut ceva si ma intreb daca mai e valabila situatia. In cele din urma tatalui meu i s-a prescris morfina, ce este drept absolut in ultimile zile de viata. S-au dat niste fiole pe timbru sec. La fel cred ca se poate da Fortral... Poate daca discutati cu un oncolog va poate oferi niste solutii care sa nu puna probleme (i)legale.
Va doresc sa rezolvati cat mai repede.


Tocmai ce ziceau la stiri ca nu mai exista morfina, ca s-a retras singurul furnizor
De fapt, chiar sunt dovedite efectele benefice ale canabisului, doar ca unii nu ar vrea sa le acrediteze ca sa spun asa.In plus, unul dintre fostii secretari de stat din Ministerul Sanatatii din UK a afirmat si avea la baza si un studiu ca LSD si metamfetaminele nu sunt mai periculoase pentru organism decat tutunul si alcoolul, dar a fost repede indepartat din functie. Bine, evident ca nici consumul exagerat nu este deloc indicat, dar o situatie de boala ar justifica asa ceva.
Oricum, decat sa te consumi sa incepi nu stiu ce proces mai bine ai gasi pe altcineva care sa-ti aduca, poate chiar prietenul acela stie pe altcineva. Sper sa nu ma urati pentru sugestie :">

Alte discuții în legătură

Consumul de marijuana: autorizat in romania chucky9 chucky9 Tocmai am aflat ca Romania a devenit al 10-lea stat din lume care a legalizat consumul de marihuana. Ma rog, doar cu reteta de la doctor... Detalii aici : ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca consum canabis si sunt prinsa de politie? Alina920 Alina920 Daca sunt consumatoare de canabis si fumez acasa,sau pe strada,linistita,nu fac probleme in societate,Si sunt prinsa ca fumez, de catre politie,ce mi se ... (vezi toată discuția)
Plantatie de canabis de o saptamana ContSters449304 ContSters449304 Buna seara , in urma cu 2 zile am fost retinut de cei de la diicot gasind la domiciliul meu o plantatie de canabis puse in givece de catre mine de aproximativ ... (vezi toată discuția)