avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Declaratie de conformitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Declaratie de conformitate

Buna ziua,

In urma cu o luna am avut un control de la Inspectia Muncii (supravegherea pietii). Noi suntem importatori de scule de mana si aparate de sudura. D-nul inspector a verificat exigentele de conformitate ale produselor ce fac parte din domeniile reglementate de lg 608/2001, iar de rest ne-a spus ca nu exista obligativitatea detinerii declaratiei de conformitate si nici nu o putem emite noi.
Pentru cele reglementate de lg 608, tb sa avem decl de cf de la producator, in niciun caz nu putem emite noi ca importator.

Noi avem pe verso facturilor o declaratie de conformitate cf hg 1022/2002 si acum, teoretic ar tb sa renuntam la ea pt ca pt cea mai mare parte a produselor nu e nici obligatorie nici recomandata, insa clientii ne cer asa ceva.

Va rog, daca ati avut de a face cu astfel de situatii, cum ati procedat sau cum credeti ca ar fi cel mai bine?
Cel mai recent răspuns: sarabana , utilizator 10:08, 17 Noiembrie 2008
Nu va deranjeaza cu nimic daca pastrati pe verso facturii declaratia de conformitate. Este posibil ca la un alt control, alt domn inspector sa va solicite acest lucru.
Si in primul rand aceasta declaratie de conformitate se regaseste si printre cerintele sistemului de managementul calitatii ISO 9001/2001. La soliciatea unde lucrez, s-a facut o stampila cu declaratia de conformitate si se aplica pe fiecare factura si bon fiscal.
Multumesc frumos..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea conformitãþii produselor abrogata, dar hg cu temei legal in ea nu?! AG AG m-am lovit astazi de o neclaritate (imposibilitate ??) juridica: HG 1022/2002 cu temei legal in L 608/2001 L608 = evaluarea conformităţii ... (vezi toată discuția)
Declaratie de conformitate Toti Toti Buna ziua As vrea sa cer ajutor in legatura cu declaratiile de conformitate. Produsele fabricate din lemn, de exemplu: scara, mobilier, garaj etc. (cu ... (vezi toată discuția)
Hg 1022/2002 irina_trusca irina_trusca Buna ziua, HG 1022/2002 este aplicabila pentru produsele livrate in afara tarii, la export? Din experienta mea de pana acum, Declaratia de conformitate ... (vezi toată discuția)