avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa timbru apel cerere respinsa ca tardiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa timbru apel cerere respinsa ca tardiva

cum se timbreaza apelul pt.un capat de cerere respins pe exceptia tardivitatii?
cu 4 lei sau 50% din taxa fond? in legea taxelor nu se precizeaza 4 lei decit pt. prescriptie, inadmisibila... cum ramine cu tardivitatea?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 09:55, 2 Martie 2012
Apelul se timbreaza cu 50% din taxa de timbru achitata la judecarea in fond.
Se timbreaza cu 50% .Daca capatul de cerere a fost respins de catre instanta de apel ca netimbrat,aceasta este anulat ca netimbrat.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
andymaurul, utilizator
nu mi se pare corect , prin respingerea ca tardiva nu s-a judecat fondul, de ce in situatii similare in acre nu se judeca fondul cum sint prescriptia, inadmisibilitatae.. se timbreaza 4 lei, iar pt.tardivitate 50%? taxa in cazul meu este foarte mare
Exceptia netimbrarii este o exceptie care primeaza oricarei alte cereri sau exceptii.
unde era vorba de exceptia netimbrarii?
eu am pus in discutie timbrarea apelului pt. cererea respinsa ca tardiva la fond, fara cercetare fond

Alte discuții în legătură

Taxa recurs mai multe capete de cerere eugen82 eugen82 Am declarat recurs (vechiul cod procedura) intr-o actiune cu mai multe capete de cerere. Nu am contestat prin motivele de recurs decat solutia din apel cu ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru apel - cerere respinsa ca tardiva eugen82 eugen82 daca un capat de cerere a fost respins pentru tardivitate (cealalta parte a invocat exceptia si a fost admisa), cum se timbreaza apelul ? cu 4 lei ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Calificare respingere pe exceptia tardivitatii eugen82 eugen82 Atunci cind un capat de cerere este respins prin admiterea exceptiei tardivitatii fiind formulat dupa prima zi de infatisare, cum califica instanta respingerea ... (vezi toată discuția)