avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa recurs mai multe capete de cerere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa recurs mai multe capete de cerere

Am declarat recurs (vechiul cod procedura) intr-o actiune cu mai multe capete de cerere. Nu am contestat prin motivele de recurs decat solutia din apel cu privire la un singur capat de cerere.
Cu toate astea taxa de timbru mi-a fost calculata pentru toate capetele de cerere (50% din taxa fond), cel putin asa pare pt. ca in citatie a fost trecuta o suma fara explicatii.
Daca nu timbrez decat pentru suma capatului de cerere contestat, ce se intampla?Se solutioneaza recursul doar pentru capatul de cerere timbrat sau se anuleaza recursul pentru netimbrare?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 22:08, 22 Aprilie 2015
Buna seara!

Se timbreaza la jumatate din valoare din actiunea din fond...indiferent ca apelati doar un singur capat de cerere.

Daca veti timbra doar pentru acel capat de cerere, riscati sa vi se repsinga actiunea pe exceptia netimbrarii apelului.

Cu stima.
Sint in recurs , nu in apel, pe vechiul cod si legea 146/1997, care la art.11 alin.1 spune "50% din taxa datorata la suma contestata.."
Întrebarea este: daca platesc doar aceasta taxa , nu si pentru restul cererilor asa cum am explicat anterior, atunci se solutioneaza recursul doar pentru acea cerere timbrata?
La fond daca se timbreaza partial, doar anumite cereri, acestea se solutioneza si se anuleaza restul netimbrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe de timbru handsu handsu Daca in fond cererea de chemare in judecata a fost anulata pentru netimbrare , instanta stabilind termen de recurs , iar dupa declarare acesta poate fi respins ... (vezi toată discuția)
timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru apel cerere respinsa ca tardiva eugen82 eugen82 cum se timbreaza apelul pt.un capat de cerere respins pe exceptia tardivitatii? cu 4 lei sau 50% din taxa fond? in legea taxelor nu se precizeaza 4 lei decit ... (vezi toată discuția)