Asi daori sa ma lamuriti in masura in care se poate daca in Romania mai exista acel ajutor de inmormantare dat de stat (autoritati locale)?
In cazul meu tatal am decedat acum un an dupa ce a avut o vechime in munca de aproape 35 de ani, avind mai multe grupe si fiind inca angajat la stat in momentul nefericitului incident ( stop cardiac) iar mama a decedat acum 1 luna (stop cardio respirator) dar avind o vechime foarte mica in campul muncii, si nici un fel de venit in ultimii 30 de ani( bugetul familiei era comun). Nici in primul caz, nici in al doilea primaria sau statul roman nu a contribuit cu nici o suma de bani la inmormintare desi altii la fel de nefericiti au primit din partea statului un ajutor material. La solicitarea mea raspunsul a fost `` tu nu ai nevoie``.
Dupa ce criterii se dau aceste ajutoare? Eu de ce nu am nevoie? ( pt ca am gasit de unde sa ma imprumut de suma necesara ?)
Sper sa ma puteti ajuta in vreun fel.
Va multumesc anticipat.
Cu stima, Gabriel Costache
Ar trebui sa se faca distinctie intre ajutorul de deces si ajutorul de inmormantare ..
Cele doua notiuni, desi marcheaza acelasi eveniment, se diferentiaza in functie de sursa din care sunt suportate. Ele pot fi cumulate de persoana indreptatita a le primi, intrucat sursele de acordare sunt diferite. Daca ajutorul de deces este un drept conferit ca urmare a calitatii de asigurat, ajutorul de inmormantare se acorda de catre angajator din sursele proprii, respectand prevederile contractului de munca.
Ajutor de inmormantare
laro
Buna ziua , o rugaminte mare , nu stiu cum se procedeaza in cazul unei angajate la Primarie ?
Persoana este angajata ca asistent social la Primarie pentru ... (vezi toată discuția)