avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere personala

Buna ziua!
Un angajat cu salar de incadrare de 800 RON poate avea in intretinere pe mama lui cu o pensie de 427 RON ?
Cel mai recent răspuns: lity , utilizator 17:54, 26 Aprilie 2012
Potrivit art.56 alin.3 C.fisc., persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.

In speta, mama salariatului respectiv nu poate fi considerata o persoana in intretinere.
va multumesc
referitor la acordarea deducerii, daca am un salariat nou care lucreaza 4 zile din luna iar in luna respectiva nu a mai lucrat la alt angajator, ii acord deducerea de baza?
multumesc anticipat,
Potrivit Codului Fiscal, deducerea personala se acorda numai la locul de munca unde are functia de baza ... chiar daca nu a realizat venituri la alt angajator si daca are la acesta functia de baza , atunci nu poate beneficia de deducere.
multumesc, deci daca lucreaza la mine pe functia de baza ( scuze nu precizasem), 4 zile apoi pleaca de ex, eu sunt obligata sa-i acord deducere?

ma tem ca modul acesta de a acorda deducere sa nu fie considerat ca eu ca si angajator
incerc sa platesc un impozit mai mic..la stat,

Alte discuții în legătură

Deducerea la impozit mihaela david mihaela david pot fi luati la deducerea pentru impozit copii peste 25 de ani daca nu au venituri si nu mai sunt la scoala? (vezi toată discuția)
Deducere personala anairam_unid anairam_unid Buna ziua, As dori sa imi explice si mie cineva ce este de fapt deducerea personala si cum se acorda(adik are vre-o legatura cu functia sau doar cu ... (vezi toată discuția)
Deducere personala anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati : - pot beneficia de deducere personala copii peste 18 ani care inca urmeaza o forma de invatamant? forma de invatamant ... (vezi toată discuția)