avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere personala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere personala

Buna ziua!
Un angajat cu salar de incadrare de 800 RON poate avea in intretinere pe mama lui cu o pensie de 427 RON ?
Cel mai recent răspuns: lity , utilizator 17:54, 26 Aprilie 2012
Daca este functia de baza la dvs, chiar daca lipseste atunci i se acorda deducerea personala la salariul realizat in luna respectiva ...
Buna ziua, am o nelamarurire, in aceasta dimineata am vazut pe un alt forum un raspuns legat de deducerea personala si anume ca nu se mai poate beneficia de deducere personala pt. copii care au implinit 18 ani si sunt elevi sau studenti, incepand cu 01.01.2012. Am citit in Codul Fiscal dar... am ramas tot nelamurita. V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns veridic ca intotdeauna. Multumesc.
Art.56 C.fisc:
(3) Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.

(4) În cazul în care o persoană este întreţinută de mai mulţi contribuabili, suma reprezentând deducerea personală se atribuie unui singur contribuabil, conform înţelegerii între părţi.

(5) Copiii minori, în vârstă de până la 18 ani împliniţi, ai contribuabilului sunt consideraţi întreţinuţi.

(6) Suma reprezentând deducerea personală se acordă pentru persoanele aflate în întreţinerea contribuabilului, pentru acea perioadă impozabilă din anul fiscal în care acestea au fost întreţinute. Perioada se rotunjeşte la luni întregi în favoarea contribuabilului.

(7) Nu sunt considerate persoane aflate în întreţinere:
a) persoanele fizice care deţin terenuri agricole şi silvice în suprafaţă de peste 10.000 mp în zonele colinare şi de şes şi de peste 20.000 mp în zonele montane;
b) persoanele fizice care obţin venituri din cultivarea şi din valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere, în solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat, din cultivarea şi din valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor, precum şi din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole, indiferent de suprafaţă.

(8) Deducerea personală determinată potrivit prezentului articol nu se acordă personalului trimis în misiune permanentă în străinătate, potrivit legii.

Norme metodologice de aplicare a Codului Fiscal:
94. Sunt considerate persoane aflate în întreţinere militarii în termen, militarii cu termen redus, studenţii şi elevii militari ai instituţiilor de învăţământ militare şi civile, peste vârsta de 18 ani, dacă veniturile obţinute sunt mai mici sau egale cu 2.500.000 lei lunar.
Multumesc pt. raspuns, si eu stiam asa dar m-a bulversat raspunsul de pe un alt forum, si ma gandeam ca s-a mai modificat ceva si nu sunt la zi. Multumesc inca odata.
Oricum am mai vazut un raspuns gresit dat tot pe acel forum legat de suspendarile care se transmit in Revisal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea la impozit mihaela david mihaela david pot fi luati la deducerea pentru impozit copii peste 25 de ani daca nu au venituri si nu mai sunt la scoala? (vezi toată discuția)
Deducere personala anairam_unid anairam_unid Buna ziua, As dori sa imi explice si mie cineva ce este de fapt deducerea personala si cum se acorda(adik are vre-o legatura cu functia sau doar cu ... (vezi toată discuția)
Deducere personala anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati : - pot beneficia de deducere personala copii peste 18 ani care inca urmeaza o forma de invatamant? forma de invatamant ... (vezi toată discuția)