avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducerea varstei standard de pensionare pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducerea varstei standard de pensionare pentru femeile care au nascut si crescut trei copii

Buna ziua,
As dori sa stiu daca dupa noua lege a pensiilor se mai ia in calcul reducerea cu un an a varstei standard de pensionare pentru femeile care au nascut si crescut 3 copii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:36, 2 Martie 2012
Nu.
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice nu mai prevede reducerea varstei standard de pensionare pentru femei in cazul nasterii a mai multor copii.
2. Banuiesc ca aceasta a fost "recompensata" cu faptul ca, incepand cu data de 01.01.2006, perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea virstei pensionare VoiculescuC VoiculescuC Beneficiază de reducerea vârstei-standard de pensionare femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au născut cel puţin 3 copii şi i-au ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca, la stabilirea calculului pensiei anticipate, se iau in considerare concediile medicale dupa data de 01.04.2001. Stiu ca, in ... (vezi toată discuția)