buna ziua, in urma solutionarii cazului la judecatorie cu: În baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 condamnă inculpatul la 1 an închisoare. În baza art.71 C.pen. interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.64 alin.1 lit. a teza a II-a, b, c C.pen. (dreptul de a conduce autovehicule). În baza art.81alin.1 C.pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani, termen de încercare calculat potrivit art.82 alin.1 C.pen. Soluţionare
Avocata mea ar vrea sa facem recurs, iar eu vreau sa intreb daca este vreo sansa sa obtin ceva mai mic de atat sau doar pierdere de timp si poate imi da mai mult sau se ajunge la altele sau se mai "dezgroapa' mai stii ce....
precizez ca solutia a fost data pt alcool la volan 0,77 in aer expirat si 1,75 in sange plus coliziune usoara laterala cu o masina parcata la 500 m de locuinta mea.
multumescanticipat
Art. 87 din OUG 195/2002 prevede:
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Intrebare, cred retorica: Se poate lua mai putin decat minimum?
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
Intr-adevar instanta poate cobori sub minimul special, dar, doar in cazul in care ar retine circumstante atenuante.
Cu alcoolemia mai sus aratata, imi vine greu sa cred ca vei obtine o pedeapsa mai mica.
Comunicare sentinta
tortio
Buna ziua , as dori sa stiu cat timp dureaza pana la pronuntarea definitiva a unei solutii la care nu s a mai facut apel..Pe data de 07 02 2014 au expirat ... (vezi toată discuția)