avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Revocare suspendare conditionata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Revocare suspendare conditionata

Buna ziua
Am o cunostinta care a " capatat " o condamnare cu suspendare in urma unui accident rutier . Instanta a decis urmatoarele :
- Solutia pe scurt: În baza art.87 al. 1 din O.U.G 195/2002 cu aplic. art 320 ind.1 al.7 C.proc.pen, condamnă pe inculpatul XXXXXXXXX la pedeapsa de 1(unu) an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere pedrumurile publice a unui autoturism avand in sange o imbibatie alcoolica ce depaseste limita legala, fapta din data de 07.06.2011. Cu aplic. art. 71 şi 64 lit. a şi b C.p., cu excepţia dreptului de a alege în alegerile legislative, prev. de art. 64 al.1 lit. a C.p. În baza art.81alin.1 C.pen suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 an inchisoare pe o perioadă de 3 ani termen de încercare conform art 82 C.pen. În baza art. 71 al.5 C.p. suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare de mai sus. În baza art.359 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului, asupra disp.art.83 şi 84 C.pen. privind revocarea suspendării condiţionate în cazul săvârşirii unei alte infracţiuni în termenul de încercare. În baza art.191alin.1 C.pr.pen. obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare catre stat in cuantum de 500 lei. În baza art. 189 al.1 C.proc.pen dispune avansarea din fondurile Ministerului de Justite catre Baroul Prahova a sumei in cuantum de 200 lei reprezentand onorariul aparatorului din oficiu. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru Ministerul Public si pentru inculpat. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.03.2013.
M-am interesat si am aflat ca poate depune dosarul pentru scoala de soferi dupa ce trece anul de condamnare , adica la 18.03.2014 .
Intrebarea este : - la ce fel de infractiune se refera mai exact , sa nu se mai intample in termenul de incercare , respectiv de 3 ani ?
Va multumesc pentru raspunsuri ,
Cel mai recent răspuns: davidescucostel , utilizator 12:23, 28 Februarie 2014
Orice infractiune.
Adica nu numai pe plan rutier ? pentru orice alta infractiune va primii si " coada " de 1 an ?
Corect, pentru orice infractiune savarsita in cadrul termenului de incercare stabilit se poate revoca suspendarea conditionata.
Va multumesc pentru raspunsuri ! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie sa urmez pentru a redobandi dreptul de a conduce? mihaif1 mihaif1 Buna ziua. Curand imi expira anul de supendare pt. conducere sub influenta alcoolului. Vreau sa intreb care sunt pasii de urmat pt. recuperarea permisului, imi ... (vezi toată discuția)
Comunicare sentinta tortio tortio Buna ziua , as dori sa stiu cat timp dureaza pana la pronuntarea definitiva a unei solutii la care nu s a mai facut apel..Pe data de 07 02 2014 au expirat ... (vezi toată discuția)
Ce spune in sentinta? AlinaTinaMircea AlinaTinaMircea Poate sa imi explice si mie cineva mai pe intelesul meu? Solutie: Respinge cererile de reţinere a ... (vezi toată discuția)