avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... invatamant - in ce conditii poate fi mutat din clasa ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

invatamant - in ce conditii poate fi mutat din clasa un copil cu probleme?

buna ziua , am un copil in clasa 1 la step by step, , in clasa sunt in total de 15 copii din care 5 copii sunt cu probleme , unul dintre ei e autist face niste crize insuportabile .ce sanse am avea ca sa putem sa il scoatem din mediul copiilor sanatosi .Mentionez ca baieteulu meu este sanatos . eu nu am nimic cu copii care au probleme dar pur si simplu acel copil deranjeaza atat de tare ora incat nu se pot concentra atat copii cat si Doamna invatatoare.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:53, 2 Martie 2012
Adresati intrebarea si doamnei invatatoare si veti primi un raspuns de genul: copii cu probleme au dreptul sa urmeze cursuri in scolile normale datorita faptului ca o lege reglementeaza optiunea aceasta.
Am cunoscut o situatie similara si raspunsul primit a fost acesta:

Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului
Art. 47
(1) Copilul are dreptul de a primi o educatie care sa ii permita dezvoltarea, in conditii nediscriminatorii, a aptitudinilor si personalitatii sale.
(2) Parintii copilului au cu prioritate dreptul de a alege felul educatiei care urmeaza sa fie data copiilor lor si au obligatia sa inscrie copilul la scoala si sa asigure frecventarea cu regularitate de catre acesta a cursurilor scolare.

[ link extern ]
Daca la nivel de scoala, in urma sesizarilor dvs., conducerea nu intervine pentru rezolvarea acestor probleme, puteti sa va adresati inspectoratului scolar local.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmare cu camera ascunsa la scoala - copil cu probleme tratat necorespunzator py-art py-art deficit de atentie si dislexie In anul 2012 -2013, copilul meu, in varsta de 9 ani a fost inscris la clasa I step by step. Precizez ca este al doilea an in ... (vezi toată discuția)
Step by step ContSters283808 ContSters283808 buna ziua,este legal ? sa nu existe clasa traditionala ci doar step by step in mediul rural?daca elevii au parcurs 2 ani de step by step(neexistand alta clasa ... (vezi toată discuția)
Scoala cere bani pentru mobilier lumi11 lumi11 Buna ziua, Am inscris copilul la scoala in clasa I, step by step si mi s-au cerut 200 EUR bani pt mobilier (nu s-a dat factura sau chitanta fiscala) ce ... (vezi toată discuția)