avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am platit amenda si tariful de despagubire, daca sunt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am platit amenda si tariful de despagubire, daca sunt amendat din nou mai trebuie sa platesc tarif de despagubire?

am uitat sa platesc rovigneta si astazi am primit un plic cu o amenda. am platit amenda si trebuie sa mai platesc si tariful de despagubire adica cv. unei rovignete pe un an de zile si am platit si rovigneta valabila de azi pana anul viitor. stie cineva mai vin si alte amenzi si trebuie sa platesc de fiecare data acea rovigneta despagubire.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:31, 2 Martie 2012
Art. 8. - (1) Fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.
(2) Cuantumul amenzilor contraventionale prevazute la alin. (1) este prevazut în anexa nr. 2.
(3) Contravenientul are obligatia de a achita, pe lânga amenda contraventionala, cu titlu de tarif de despagubire, în functie de tipul vehiculului folosit fara a detine rovinieta valabila, sumele stabilite potrivit anexei nr. 4.

Pentru fiecare PV de contraventie constatat pentru nedetinere rovinieta se achita pe langa amenda aplicata si tariful de despagubire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe amenzi pentru rovinieta ralucarony ralucarony Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei. Practic ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsa rovinieta dodo2009 dodo2009 Buna seara Am primit 3 amenzi ca am circulat fara rovinieta pe 10, 11 si 18 sept 2011, a uitat ca a expirat (avea pe 1an). Le-a primit pe data de 10martie ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)