avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Pot reclama un caz de inselaciune daca nu am acte?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Pot reclama un caz de inselaciune daca nu am acte?

In luna noiembrie a anul trecut am imprumutat o cunostinta cu bani. Si fiindca ne cunosteam i-am imprumutat banii fara sa fac nici un act. Persoana respectiva nu-mi mai raspunde la telefon si nici nu mai pot comunica in vreun fel cu dansa. Intre timp am aflat ca a mai luat bani cu imprumut si de la o alta persoana. Deci suntem doua persoane inselate.

Intrebarea mea este, are vreun sens sa merg la politie sa fac o reclamatie daca nici una dintre noi nu am facut nici un act cu persoana careia i-am dat banii cu imprumut. Sau se poate face ceva in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Vixy00 , utilizator 15:24, 4 Martie 2012
nici martori nu aveti?
totusi e bine sa depuneti o plangere...
Daca depuneti o plangere va trebui sa faceti dovada ca ati imprumutat persoana respectiva. Una dintre conditiile formularii plangerii este "aratarea mijloacelor de proba" - art. 283 Cod procedura penala.
Pe viitor scrieti macar un rand, pe un petic de hartie "eu X, imprumut cu suma de ... pe Y pana la data de ......".
Paza buna trece primejdia rea.
Pot sa duc dovada o inregistrare audio, o conversatia la telefon in care persoana respectiva recunoaste ca mi-a imrpumutat banii. Sau trebuie ceva palpabil, un act?
Trebuie sa veniti cu niste probe relevante, in favoarea dvs. In privinta inregistrarii audio nu este foarte relevanta, daca ati mai avea si alte probe ar fi foarte bine.
Deci inregistraile audio nu sunt probe foaret concludente. Dar o filmare cu camera ascunsa a persoanei respective poate avea vreo valoare ca proba? Oricum nici nu stiu la ce sa ma mai gandesc, ca de acte nu prea am cum face rost pt ca i-am banii dat pe incredere (greseala mea).
Ma gandeam daca ne adunam mai multe persoane care sunt inselate de aceasta individa, oare avem vreo sansa sa ne ia cei de la politie in serios? Stiu ca mai sunt persoane in aceiasi situatie ca mine doar ca trebuie sa ne gasim.

Alte discuții în legătură

Santaj utilizatoranonim01 utilizatoranonim01 Buna ziua. Am o problema... de cate-va zile aud vorbindu-se ca sunt unii oameni care ma cauta sa le dau o datorie inexistenta. Ei sustin ca as fi luat bani de ... (vezi toată discuția)
Informatii recuperare imprumut acordat Geo_t2007 Geo_t2007 Buna dimineata. Am si eu o problema: acum aprox 3 ani am imprumutat unui var suma de 2000 de euro,fara a incheia un contract scris, cu intelegerea verbala de a ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut fara acte lore23 lore23 Buna!am imprumutat unui \\"prieten\\" o suma de bani pe care individul refuza sa mi-o restituie.Problema este ca nu am nicio dovada scrisa cum ca i-am ... (vezi toată discuția)