avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj

Buna ziua. Am o problema... de cate-va zile aud vorbindu-se ca sunt unii oameni care ma cauta sa le dau o datorie inexistenta. Ei sustin ca as fi luat bani de la cineva care s-ar fi imprumutat de la ei si vor sa-si recupereze paguba. pana acum mie personal nu mi-a spus nimeni nimic, nu ma sunat, cautat acasa nimic. Doar ca am avut o mica discutie la telefon cu unul dintre ei si mi-a spus cum ca daca nu isi recupereaza paguba se va ajunge la fapte mai putin ortodoxe.
Cred ca ar fi momentul potrivit sa incep sa strang dovezi impotriva lor ca sa ii denunt. Puteti sa-mi spune-ti va rog cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie
(Tin sa precizez cum ca ei sustin ca au relatii la politie si ca nu are ce sa le faca.) Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: utilizatoranonim01 , utilizator 21:00, 29 Iulie 2017
Puteti depune plangere penala si totodata sa depuneti o cerere motivata la procuror prin care sa solicitati autorizarea interceptării comunicaţiilor ori înregistrării acestora.
Puteti incerca sa inregistrati si dvs conversatiile telefonice, daca mai sunteti sunat si vreti sa strangeti dovezi inainte de a depune plangerea.
Inregistrarea apelurilor telefonice constituie proba ori constituie indiciu, ca dupa cate am inteles nu se iau in considerare in instanta probele audio / video si mesajele ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inregistrarile pot constitui mijloace de proba cand privesc propriile convorbiri purtate cu terții, de altfel, orice alte inregistrari pot constitui mijloace de proba daca nu sunt interzise de lege.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adunați probe mai întâi.
Daca nu veti avea probe poliția nu va poate ajuta.
Se.vor face cercetări.
Daca au relatii e posibil.sa nu va descurcati singur.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala ContSters153091 ContSters153091 Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu o problema. O persoana a spus ca mi-a facut plangere penala la politie, pretinzand ca ii lipsesc din casa o suma ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon justinn justinn Buna seara, revin cu o noua problema daca o pot spune asa. In urma cu vreo doua luni, cred, am inceput sa primesc telefoane in care mi se aduceau injurii. ... (vezi toată discuția)
Santaj - dovezi, depunere plangere Llaina Llaina Daca o persoana ma santajeaza ca are dovezi cum ca mi-am inselat sotul cerandu-mi diverse sume de bani promitand mereu ca este ultima oara si apoi din nou ma ... (vezi toată discuția)