avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Intrebare - TVA e eligibil pentru anumite programe?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Intrebare - TVA e eligibil pentru anumite programe?

Buna ziua sunt administratorul unui SRL-D si va rog sa-mi spuneti daca TVA-UL ieste cheltuiala eligibila si pentru programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: farama adrian , utilizator 20:38, 4 Martie 2012
Cheltuieli eligibile sunt acele cheltuieli care pot fi co-finantate prin programele de finantare rambursabila sau nerambursabila. Pentru a fi considerate eligibile in contextul proiectului, cheltuielile trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa fie necesare pentru desfasurarea proiectului, sa fie prevazute in cadrul contractului de finantare si sa fie in conformitate cu principiile unui management financiar solid;
- sa fie efectiv realizate pe perioada executiei proiectului si sa respecte prevederile din contractul de finantare;
- sa figureze in registrele contabile ale beneficiarului, sa fie identificabile si verificabile si sa fie sustinute de originalele actelor de plata justificative.

Mai multe explicatii gasiti pe www.avocatnet.ro/content/art...
Hotararea Guvernului nr. 1135/09.11.2011 a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2012, modificand si completand HG nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale.
Potrivit actului normativ, cheltuiala cu taxa pe valoarea adaugata nedeductibila este eligibila pentru toate programele operationale finantate din instrumente structurale si va fi suportata din fondurile UE.
Programul SRL-D este un program national, deci nu se aplica prevederile acestui HG.

Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2012
Ares-3, moderator
Multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cheltuiala eligibila pt. fonduri europene? claudia_d claudia_d Stie cineva daca s-a publicat in Monitorul Oficial faptul ca de la 01.01.2012, TVA-ul va deveni cheltuiala eligibila pentru toate fondurile europene?? Daca da, ... (vezi toată discuția)
Fonduri structurale pentru microintreprinderi adinaadina adinaadina Cum se pot obtine fonduri structurale pentru microintreprinderi? Ce conditii trebuie indeplinite si cui trebuie sa ma adresez pentru a le obtine? Va ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene -service auto jonny_6 jonny_6 As putea sa obtin fonduri europene pt infiintarea unui service auto pe firma noua in mediu urban , si daca da cat % trebuie sa fie aportul investitorului?Va ... (vezi toată discuția)