avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sistare pensie intretinere student care nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sistare pensie intretinere student care nu frecventeaza cursuri dar aduce adeverinta

Cum pot sa procedez pentru a sista pensia de intretinere pentru un copil din afara casatoriei care are 23 ani, a facut trei ani de facultate la zi ,avand restante in toti anii, pe care nu le-a luat iar in anul patru care trebuia sa fie si ultimul nu a mai mers nici la cursuri si nici la examene. Ca urmare la sfarsitul anului a fost declarat exmatriculat dar i s-a aprobat reinscrierea in anul patru cu taxa si repetarea anului. A platit un avans din taxa, a scos adeverinta de student si in primul semestru nu s- a prezentat la cursuri si examene. Pretinde in continuare sa primeasca pensie pentru studii dupa aproape doi ani de absenta pe baza unor adeverinte eliberate la inceput de an. Daca justitia aproba ce pot face in acest caz? Multumesc.
Juridic vorbind, atata timp cat este student la zi si aduce adeverinta de student beneficiaza de pensie de intretinere de la dv.pana la varsta de 26 de ani. Legilslatia nu prevede faptul ca absentele studentului ar sista plata pensiei.Nu are nicio legatura una cu alta, fiindca din cate imi spuneti el plateste o taxa, iar examenele se pot da si cu absente.Nevoile exista si cu absente.
Poate nu s-a inteles, el nu a mers nici o zi la cursuri, n-a fost la nici un examen nici anul trecut nici anul acesta , aduce numai adeverinta la inceput de an. Unde este nevoia?
Legea prevede ca se acorda pensie pentru continuare studii si nu pentru inscriere . Unde vede cineva aici continuare de studii? De unde stiu eu cu ce se ocupa in aceasta perioada , poate nici nu sta in tara , poate se drogheaza , mie nu-mi spune nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
cosminbot, utilizator
Am inteles ce spuneti, dar legislatia din Romania nu va permite sa intrerupeti aceasta indemnizatie.V-am expus situatia din punct de vedere juridic si nu ce este sau nu corect din punctul dvs. de vedere.
Copilul major este indreptatit a pretinde de la parintii acestuia o pensie de intretinere, insa cu indeplinirea si dovedirea unor conditii esentiale, respectiv nevoia.


Majorul este indreptatit a primi intretinere de la parintii acestuia in situatia in care se afla in continuarea studiilor, indiferent daca acesta urmeaza cursurile unei institutii de invatamant particular ori de stat, si indiferent de situatia sa scolara.

Parintele va datora intretinere un sfert din venit pentru un copil, iar o treime pentru doi copii.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
cum spunea si colega mea copilul major este indreptatit a pretinde de la parinti o pensie de intretinere pentru a face fata "nevoii". daca el aduce doar adeverinte si nu frecventeaza cursurile si nu da examene atunci cum poate fi inscris (promovat) in anul 4. mai degraba cred ca doriti sa va sustrageti obligatiilor parintesti. sunt facultati la care frecventa nu este oblgiatorie in anumite conditii, asa ca, daca este in anul 4 repet el a promovat cei trei ani de pana acum.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere student- finalizare studii ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua. As avea o intrebare legata de pensia alimentara: daca termin anul acesta facultatea pana cand mai exact trebuie sa primesc pensie? pana in ziua cand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dhik dhik buna ziua, as vrea si eu sa ma lamuresc in privinta pensiei alimentare, dar sa va spun despre ce este vorba. Fata sotului meu are 19 ani, a terminat liceul ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere- atacare solutie sau o alta actiune ? matachecarmen1973@yahoo.com matachecarmen1973@yahoo.com Am un fiu care in anul 2011 octombrie a implinit 18 ani si care a beneficiat pana la mom respectiv de pensie alimentara ,el fiind si in anul 2011-2012 iunie ... (vezi toată discuția)