avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... coloane distributie caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

coloane distributie caldura

Daca un locatar, dintr-o asociatie de proprietari a izolat coloanele de distributie din apartamentul sau, poate fi micsorata cota de contributie?
Ce conditii trebuie sa indeplineasca izolarea tevilor de caldura pentru a putea fi micsorata sau eliminata cota de contributie pentru coloanele de distributie.
Cu cat se poate micsora aceasta cota daca izolarea respecta cerintele legale?
Legal, izolatia tevilor verticale din apartament nu se mai ia in considerare la calculul caldurii.
Unora, insa, prin aranjamente ilegale cu firmele de calcul pot ajunge sa li se micsoreze cota de caldura pe tevile verticale.
Multumesc pentru raspuns.
Ati intuit foarte bine situatia la care ma refer. Un locatar care este si membru in comitet, care pretinde ca ar cunoste legile in acest domeniu s-a oferit sa se ocupe de relatia cu firma care face calculul cotelor de caldura, drept urmare a ajuns sa aiba cele mai mici costuri la caldura desi are 4 camere, spre exemplu la coloanele de distributie el plateste 93 de unitati in comparatie cu mine, 287, tot la 4 camere, aceiasi pozitie geografica doar ca el sta la parter iar eu la 2 . Ce imi recomandati sa fac, pentru a rezolva situatia? Mentionez ca sunt cenzorul asociatiei.
Daca vecinul locuieste la parter,iar Dumneavoastra la etajul 2 are alt factor de amplasare,este bine sa va interesati la firma care face acest calcul,ei stiu cum se face calculul in functie de factorul de amplasare,nu este la fel pentru toate apartamentele,difera daca apartamentul este la parter,ultimul etaj si daca este pe colt.
Oricum, diferenta nu poate fi asa de mare!
Ca cenzor luati tabelul centralizator si vedeti daca el are cota de unitati echivalente pentru tevile verticale la fel cu a unui apartament de la et. 5 sau 6.
Ca cenzor puteti sa cereti firmei de calcul sa va dea algoritmul de calcul pentru tevile verticale.
Si nu uitati ca, in calitate de cenzor, raspundeti de legalitate, ca atare aveti dreptul sa nu semnati listele de intretinere pana nu lamuriti problema.

Cel de la parter are coeficienti redusi pentru ca sta pe subsol care este rece dar are si tevile mai groase. Asa cum vi s-a spus verificati la firma atat dimensiunile coloanelor cat si coeficientii folositi. Comparati coeficientii cu cei de pe alte verticale. Proportiile trebuie sa fie la fel deoarece regulile de proiectare sunt aceleasi.

Alte discuții în legătură

Calcul energie termica pentru apartamentele debransate dela sistemul centralizat marius61 marius61 Cum se calculeaza pentru un apartament debransat dela sistemul centralizat cota de energie termica si in ce lege este prevazuta calcularea. Mentionez, pe ... (vezi toată discuția)
Consum individual vs consum comun la incalzire cu repartitoare Micaly Micaly Buna ziua Va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg cum se calculeaza incalzirea...cu repartitoare de costuri! Pe \"hartiuta\" de la firma de repartitoare ... (vezi toată discuția)
Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)