Am si eu o nelamurire...
Am un model de act constitutiv. Spatiile punctate trebuie scrise de mana sau actul poate fi completat pe calculator si doar semnat? Cum e mai bine? Este vreun act care obliga sa fie scrise cu pixul aceste spatii?
Din cate imi aduc eu aminte, nicaieri nu scrie ca actul constitutiv nu poate fi scris si "de mana".
Elegant este, totusi, sa-l scrieti pe tot la calculator sa-l poata citi toata lumea.
Daca adunam topicurile: "nelamuriri legate de infiintare", "dovada sediu social" ne iese de-o firma ce-i drept...
Dar cand aveti sa va impiedicati in viitor de ceea scrie sau, mai rau, nu scrie prin modelul acela (sau prin alte acte facute dupa ureche) sa va amintiti ca ceea ce e ieftin poate costa intr-un final foarte scump...
Nu este vreo obligatie legala care sa oblige sa se respecte vreun mod de redactare a actului constitutiv al societatii comerciale. Deci nu se prevede daca acesta trebuie sa fie completat olograf, dactilografiat sau tiparit.....insa este de la sine inteles ca trebuie sa fie respectata o forma de redactare in acord cu era in care traim, deci recomandabil ar fi sa fie scris la PC si ulterior printat.
Mult mai important este daca acest Act constituitiv va fi intocmit in forma autentica in ideea in care:
- se aduce ca aport la capitalul social un teren
- se const. o societate in nume colectiv sau in comandita simpla
- se constituie un S.A. prin subscriptie publica
In caz contrar este suficient un inscris sub semnatura privata care va fi de asemenea semnat de toti asociatii/actionarii si va primi data certa din partea unui consilier juridic sau a unui avocat.
Sediu social
bob02008
Buna ziua, as vrea sa deschid un SRL-D cu doi asociati. eu cu un prieten. iar sediul as vrea sa-l fac la prietenul meu. Dar el este din alt Judet. Ce acte imi ... (vezi toată discuția)