avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

punct de lucru

Buna ziua,
Pot sa infiintez un punct de lucru pe baza unui "contract de intretinere"?
Inchei cu persoana respectiva un contract de comodat dar nu are act de proprietate sau de vanzare cumparare....scrie"contract de intretinere", mentionez faptul ca persoanele intretinute sunt in viata.
Cine trebuie sa semneze pe contractul de comodat?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:12, 3 Martie 2012
Contractul de comodat se semnează de către proprietari. Indiferent dacă au sau nu au titlu de proprietate. În lipsa titlului este valabilă şi o adeverinţă de la primărie prin care se arată proprietarii imobilului.
Nu este cea mai bună soluţie un contract de întretinere.
Buna ziua,
Am infiintat o firma in luna oct 2011 si dorim sa devenim platitori de TVA.
Sediul social il avem la o firma de avocatura, si nu desfasuram
activitatea la sediu.
Pentru a devenii platitori de TVA trebuie sa ne infiintam un punct de lucru.
Ma intereseaza daca pot infiinta pe baza unui "contract de intretinere" ,
persoanele intretinute sunt in viata.Cu cine trebuie sa inchei
contractul de comodat? cu cine ii intretine (mama si tata) sau cu
intretinutii (bunicii) ?
Va multumesc!
Punctul de lucru se deschide in baza unor documente care justifica alocarea unui spatiu. Dovada detinerii spatiului se face prin prezentarea unui contract incheiat intre societate si proprietarul de drept al spatiului, respectiv cel inscris in Cartea Funciara (proprietarul de drept se vede intr-un extras CF de informare pe care, de altfel, va trebui sa il depuneti la Registrul Comertului impreuna cu contractul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic pentru functionare punct de lucru viorelmirea viorelmirea societatea are un teren in propietate , iar in baza unui contract de comodat societatea a cedat pentru constructie terenul , asociatiilor , care au obtinut ... (vezi toată discuția)
Deschidere pc lucru societate in curs de infiintare adela05 adela05 In dosarul de infiintare a unui SRL, daca vreau sa am si un pc de lucru, depun ctr de comodat pt pc de lucru (si ctr este intre propietar si srl in curs de ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Am un PFA infiintat, si care are activitate la beneficiar. Mai tarziu, datorita unor clienti a trebuit sa-mi infiintez si un SRL acesta fiind ... (vezi toată discuția)