avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament

Am inchiriat un apartament, dupa 2 luni am plecat, proprietarul refuza sa ne mai restituie garantia, daca fac plangere la politie si nu am viza de flotant risc sa primesc amenda?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aylyn87 , utilizator 19:04, 3 Martie 2012
Nu aveti de ce sa faceti plangere la politie. raspunderea proprietarului pentru restituirea garantiei este una contractuala, puteti eventual sa-i deschideti un proces civil pentru a-l obliga sa va restituie garantia.
Dar mai intai sigurativa ca dumneavoastra ati respectat intru totul contractul.
pe de alta parte, daca proprietarul opreste garantia, de cele mai multe ori aceasta constituie un venit care trebuie declarat la ANAF si impozitat...
Nu mai avem contactul nici noi, nici proprietarul, cand am plecat din apartament ne-a luat acel contract intr-un moment de neatantie.
Contractul nu a fost inregistrat la administratia fiscala.
Avem doar o declaratie a propritarului cum ca a primit contravaloarea de 1200 euro reprezentant garantia+2 luni chirie si tot in aceasta declaratie a mai scris ca o sa ne inapoieze garantia cand plecam din apartament.
In contract aveam trecut ca primim garantia dupa ce ne achitam datoriile( intretinere, lumina).
In conditile astea cam puteti sa va luati adio de la acea garantie pentru ca nu aveti acte sa faceti dovada si nici proprietarul nu o sa mai recunoasca si nu o sa rezolvati nimic cu procesul.Incercati cel mai bine cu vorba buna,eventual sa mergeti cu politia la el sa il faceti sa inteleaga ca trebuie sa va restituie niste bani.
Daca in contract aveti prevazut ca la terminarea perioadei de inchiriere proprietarul este obligat sa va restituie garantia, formulati actiune impotriva sa pentru respectarea obligatiei de a face. Nu aveti de ce sa formulati plangere la politie pentru ca nu este de competenta acestei institutii.
Cu privire la amenda, OUG 97 din 2005 prevede in cuprinsul art. 31 ca resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara. Nu vi se mai poate da amenda pentru o obligatie pe care nu ati indeplinit-o candva sau pentru o regula pe care nu ati respectat-o la timpul ei. Ce ar fi ca toti sa fim amendati ca, candva, am traversat strada prin loc nepermis ... Erati amendata daca se efectua un control la apartamentul pe care l-ati detinut in chirie si nu erati la acel moment cu documentele in regula.



Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
In prezent locuiesc tot in Bucuresti si nu am viza de flotant, nu am mai depus pana acum o plangere la politie si ma gandesc ca o sa-mi ceara un act de indentitate de unde reiese ca am dominiliul in alt judet. Noi am fi vrut sa mergem cu politia la dansa la usa ca o ultima incercare :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament aylyn87 aylyn87 Am inchiriat un apartament cu 3 camere pe 15 august 2011 lucrurile stabilite la inceput nu au coinicis (am avut masina de spalat cu 2 saptamani inainte ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Nu am contract de inchiriere. proprietarul impune eliberarea locuintei deira deira Buna ziua. Am nevoie disperata de un sfat. Eu si sotul stam in chirie de un an, fara contract, intr-un aparatament unde ni s-a spus initial ca putem sta pe ... (vezi toată discuția)