avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nu am stagiul necesar pentru a beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nu am stagiul necesar pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, pot plati contributia la somaj?

Buna ziua,
Va rog sa i-mi spuneti cum pot plati contributia pentru somaj ca sa fac stagiul de cotizare de 12 luni, deoarece sant in preaviz si am o vechime de 5 luni, pot plati personal? Eu am si un pfa dar nu am venituri pot plati prin aceasta firma?
Care este cota de plata pentru somaj? Si la ce venit pot plati acel procent?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 3 Martie 2012
Mergeti la Ag. de somaj din localitate si faceti un contract cu ei pe PFA de continuitate sa cumulati12 luni de cotizatie..Se face la salariul minmi pe economie de 700lei procentele obisnuite(0.5%+0.5%).pe luna
Trebuie platit retroactiv ajutorul de somaj ca poata face un stagiu de cotizare de 12 luni sau inca 7 luni de zile dupa data incetarii c.i.m. ... daca ati fi avut 12 luni, ati fi putut cumula indemnizatia de somaj cu veniturile realizate ca PFA , cu conditia ca acestea sa fie mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta (500 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ancavijulie ancavijulie Buna ziua sunt in maternitate si firma mea e in insolventa deci ma dau in somaj ca s-a desfiintat postul, maine ies din maternitate. Am cotizat la acea firma ... (vezi toată discuția)
Somaj+pfa posibil? brigite brigite Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri, sper sa ma puteti ajuta: 1. daca sunt somer si vreau sa infiintez PFA pot sa am in continuare indemnizatia de somaj, ... (vezi toată discuția)
Prevederi legale somaj Cabinet expert mediu Cabinet expert mediu Am si eu mai multe intrebari legate de somaj: - o persoana care are varsta pentru pensionare anticipata partiala, are dreptul la somaj, sau in mod obligatoriu ... (vezi toată discuția)