avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

de ce este necesara acceptarea mostenirii in termen si la ce imi foloseste?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:22, 3 Martie 2012
In caz de pluralitate de succesibili acestia va pt contesta calitatea de mostenitor daca nu ati acceptat in termenul de optiune succesorala, care pentru succesiunile deschise inainte de. Octombrie 2011, adica cei decedati dupa aceasta data, este de 6 luni de la deces, iar dupa data de 1 octombrie 2011 este de un an. Declaratia de acceptare sau de renuntare la succesiune se face la orice birou notarial ea fiind inregistrata la Registrul National de Optiuni Succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru acceptaea succesiunii??? PaolaD PaolaD Am citit pe un site ca, in termen de un an de la deces, copii si sotul ramas in viata sunt chemati printr-o citatie la notar pentru exprimarea dreptului de ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariantoma48 mariantoma48 buna ziua,rog un raspuns argumentat asupra termenului de optiune succesorala :este de 6 luni sau de un an,in discutiile de pe forum am gasit ambele variante,va ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul unuia din parinti georgetag georgetag va rog frumos sa ma ajutati urgent intr-o problema de susccesiune a decedat tatal sotului meu acum 2 luni si vrea sa stie daca nu se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)