avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general aceasta activitate necesita casa de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

aceasta activitate necesita casa de marcat?

Buna seara.
Va rog frumos sa imi spuneti daca pentru activitatea de curatenie si menaj (pt. persoane fizice) este necesara casa de marcat. Am citit legea si, din ce am inteles eu, nu ar fi necesara. Eu detin casa de marcat, e fiscalizata pt. o alta activitate (pe care nu o mai desfasor).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:13, 4 Martie 2012
prestand servicii catre persoane fizice, este necesara... preferabila una mobila.
Fiind prestator de servicii sunteti probabil neplatitor de TVA. In acest caz eliberati facturi care nu au rubrica de TVA.
Nu TVA-ul e problema.. ma intereseaza daca am nevoie sa ma plimb cu casa de marcat din apartament in apartament. Dupa cum am spus, detin o casa de marcat, o pot defiscaliza si refiscaliza pe noul obiect de activitate.
Daca sunteti SRL eliberati bon fiscal ( eu raman la parerea ca e mai bine si cu factura ).Daca sunteti PFA eliberati facturi in numele PFA-ului si chitante.
In OUG nr. 28 din 1999 actualizata avem:

Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
[...]
n) furnizarea la domiciliul clientului a energiei electrice si termice, a gazelor naturale, a apei, a serviciilor de telefonie, inclusiv de telefonie mobila, de posta si curier, de salubritate, de televiziune, inclusiv prin cablu, de Internet;

[...]

Cred ca activitatea desfasurata de dvs. poate fi incadrata aici si, ca urmare, nu aveti obligatia folosirii casei de marcat fiscala indiferent de forma de organizare: PFA, II, IF sau societate comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura da catre pfa neplatitor de tva rapanici rapanici Buna ziua, Sunt Pfa, cu activitate de taximetrie,neplatitor de tva. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau unei persoane fizice factura si chitanta( fara bon ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal ? theya_05 theya_05 un PFA care are ca obiect de activitate amenajari interioare trebuie sa emita bon fiscal persoanelor fizice carora le presteaza servicii sau poate emite ... (vezi toată discuția)