avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pot sa renunt?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pot sa renunt?

Am oferit spre publicare o carte unei edituri. Aceasta s-a aratat interesata sa o publice si - prin urmare - am trimis lucrarea prin e-mail. Editura a angajat o firma specializata pentru punerea lucrarii in formatul editurii (A5). Am primit lucrarea printata pentru corectare, am corectat-o si am trimis-o inapoi editurii. Desi a fost nevoie de foarte putine corecturi, editura insista ca nu poate stabili acum un pret pentru lucrare si, respectiv, procentul care imi revine ca drept de autor deoarece este posibil sa se mai realizeze noi corecturi. Editura mi-a trimis pentru pentru a-l semna un contract in alb. L-am trimis inapoi fara a-l semna, solicitand ca acesta sa fie completat de editura cu datele necesare (termen de aparitie a lucrarii, tiraj, procent care imi revine ca drept de autor, datele la care vor fi achitate drepturile financiare etc).
Doresc sa stiu daca pot renunta in acest moment la semnarea contractului cu editura respectiva (tinand seama ca aceasta a cheltuit o anumita suma cu firma specializata in tehnoredactare), chiar si in situatia in care aceasta va dori acest lucru in conditii favorabile mie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:50, 14 Noiembrie 2008
daca dati inapoi banii care au fost cheltuiti cu firma de tehnored. atunci puteti renunta.

av. vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procent din drepturi de autor georgianaflorina georgianaflorina Buna dimineata, Sunt noua in domeniul autorilor de carte si de curand am gasit o editura dispusa sa imi publice cateva lucrari - este vorba de o serie de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)
Modificare data in contract comercial ContSters95382 ContSters95382 O societate comerciala a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu firma mea, mi-au trimis cele 2 contracte in alb sa-l completez cu datele firmei ... (vezi toată discuția)