Am oferit spre publicare o carte unei edituri. Aceasta s-a aratat interesata sa o publice si - prin urmare - am trimis lucrarea prin e-mail. Editura a angajat o firma specializata pentru punerea lucrarii in formatul editurii (A5). Am primit lucrarea printata pentru corectare, am corectat-o si am trimis-o inapoi editurii. Desi a fost nevoie de foarte putine corecturi, editura insista ca nu poate stabili acum un pret pentru lucrare si, respectiv, procentul care imi revine ca drept de autor deoarece este posibil sa se mai realizeze noi corecturi. Editura mi-a trimis pentru pentru a-l semna un contract in alb. L-am trimis inapoi fara a-l semna, solicitand ca acesta sa fie completat de editura cu datele necesare (termen de aparitie a lucrarii, tiraj, procent care imi revine ca drept de autor, datele la care vor fi achitate drepturile financiare etc).
Doresc sa stiu daca pot renunta in acest moment la semnarea contractului cu editura respectiva (tinand seama ca aceasta a cheltuit o anumita suma cu firma specializata in tehnoredactare), chiar si in situatia in care aceasta va dori acest lucru in conditii favorabile mie. Multumesc!