avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... modificare data in contract comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

modificare data in contract comercial

O societate comerciala a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu firma mea, mi-au trimis cele 2 contracte in alb sa-l completez cu datele firmei mele si sa le trimit inapoi sa-l completeze si ei. In contract este specificat ca data intrarii in vigoare a contractului este data semnarii acestuia, adica 01.03.2011. Ei m-au sunat si mi-au zis ca au modificat data contractului, adica 01.03.2008, au facut din 2011...2008, nu au taiat data , ci au scris peste data pusa de mine. Au pus stampila lor exact peste cifrele 08 , au semnat langa si mi-au trimis doar un exemplar, ca si cum eu sunt de acord cu ce au modificat ei acolo si nu mai era nevoie si de stampila mea. Toata treaba asta se face pentru a recupera niste plati ale unor facturi emise catre firma in anul 2008 la care ei nu dovedesc incasarile, dar nici eu nu mai pot dovedi ca sunt platite. Acuma treaba e in felul urmator: pe contract la rubrica cu datele firmei mele e trecut ca nr. inregistrare de la Reg. Com. anul 2009 ( cand am cumparat firma ) iar pe contract ei au trecut ca data e intocmirii contractului anul 2008. Intreb si eu.....are valabilitate acest contract ? Firma a existat si in 2008, dar in alt sediu, in alta localitate cu alti actionari, administratori si domeniu de activitate.Nu s-a schimbat codul fiscal si numele societatii.
Cel mai recent răspuns: ContSters95382 , utilizator 10:06, 11 Martie 2011
Ii notificati -si daca nu inteleg sa modifice contractul- solicitati instantei sa constate nulitatea contractului.
Si data viitoare poate veti invata sa renuntati la semnarea contractelor in alb.
Imi cer scuze...m-am exprimat gresit." In alb " m-am referit ca trebuia sa completez datele firmei mele, eu fiind cumparatorul. Vanzatorul avea deja trecute datele lui. Pai cand m-a anuntat ca a modificat data a zis ca data pusa de mine era in defavoarea lor, dar nu am inteles ce a vrut sa zica pana nu am vazut contractul. Oricum, eu am primit pe mail acel contract, am data cand mi-a fost trimis.
~ Conținut șters la cerere ~
Corect ce spune Bodealex. Dvs. ati semnat, ... ei pot semna oricand contractul.
Formal, au fost agreate conditiile contractuale, contractul este semnat, poate produce efecte juridice.
Pai este corect sa modifice date din contract ( in cazul meu data contractului ) fara acceptul meu? inseamna ca ei puteau modifica orice continut de acolo dupa ce am pus eu stampila? Mai ales ca langa modificarea facuta este doar stampila lor, a mea nu este langa acea modificare. Se poate incheia un contract azi si cu data anterioara ? Pai in 2008, cand pretind ei ca s-a incheiat contractul, firmea mea era inregistrata in alta locatie, alt sediu, alt J de la Reg. Com.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt. bo avalizat matrady matrady buna ziua am nevoie de un pic de ajutor pt. a intelege o situatie aparuta recent. este vorba despre o instiintare de la un executor judecatoresc, prin care ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - semnare contract de munca odata cu demisia in alb alexxa333 alexxa333 In data de 8.05.2014 am primit o oferta de munca pentru functia de manichiurista.Tot in aceiasi zinam semnat si contractul individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Avalizare b.o. VALENTYN_CRISTIAN VALENTYN_CRISTIAN Buna ziua, am o executare silita din cauza unor B.O.,care au fost semnate de mine in favoarea firmei in alb,iar daca nu le semnam in alb nu mi se acorda ... (vezi toată discuția)