avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... AVALIZARE B.O.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

AVALIZARE B.O.

Buna ziua, am o executare silita din cauza unor B.O.,care au fost semnate de mine in favoarea firmei in alb,iar daca nu le semnam in alb nu mi se acorda contractul de leasing,in momentul de fata firma am cesionat-o deci nu mai sunt administratorul.Ce mi se poate intimpla si cum as putea sa rezolv problema?
Legea 58/1934 privind cambia si biletul la ordin

Art. 35. - Avalistul este ţinut în acelaşi mod ca acela pentru care a garantat (...).

Posesorul BO are dreptul la actiune directa pentru recuperarea sumelor neplatite prevazute in BO, impotriva societatii si impotriva dv. personal. Trebuie analizate documentele pentru a emite o opinie avizata. Solutia este achitarea sumelor de catre societate -daca aceasta nu le achita raspundeti personal pentru sumele neachitate.
Trebuie sa luati legatura cu noul administrator al societatii sa-l convingeti sa plateasca. In cazul in care societatea nu plateste, sunteti bun de plata. Dupa plata, aveti insa dreptul de a va intoarce cu actiune in regres impotriva societatii pentru recuperarea sumei platite de dvs. Este de preferat sa purtati o discutie si cu executorul judecatoresc inainte de a face orice plata.
ca sa rezolvati problema legal si moral fata de cel caruia i-ati cesionat partile sociale, recomandarea mea este sa platiti. Mai devreme este mai bine, dupa, aveti ocazia sa platiti mai mult si mai scump..!
Va multumesc mult pt.raspuns,dar sa va explic problema mai pe larg. In anul 2008 am facut demersurile necesare pt. aprobarea unui contract de leasing cu firma Meridian leasing ifn sa,dupa de m-am imprumutat de suma necesara avansului respectiv 30.000 euro consilierul care se ocupa cu aprobarea contractului a venit cu biletele la ordin pe care m-a pus sa le semnez si stampilez in alb spunindu-mi ca fiecare bilet are suma ratei lunare si alte explicatii nu mi-a mai dat ,cum ar fi partea cu avalizarea.am semnat am stampilat am platit avansul si sa aprobat contractul am intrat in poseaia masinii mai precis o autobasculanta pretul acesteia fiind de 103.500.euro fara tva,am muncit cu ea pina la sfirsitul anului 2008 fiind achitata in luna decembrie la zi,am facut adrese firmei de leasing respective pentru o perioada de gratie inca din luna noiembrie deoarece iarna nu se lucreaza cu autobasculanta si o mai venit si criza,bineinteles ca nu mi s-a aprobat si au urmat trei luni de neplata a ratelor.In luna martie 2009 am fost contactat telefonic de catre directorul executiv al firmei de leasing avertizindu-ma ca daca nu aduc bunul in termen de 5 zile urmeaza sa trimita o firma de recuperare,drept urmare nedispunind de bani pt. a plati firma de recuperari am dus bunul la ei in parcul auto facind cu acestia un proces verbal de predare-primire,dupa care am vorbit personal cu directorul acesta spunindu-mi ca se reziliaza contractul di momentul predarii,dar nu a fost asa deoarece la cele 3 luni care nu le-am achitat sau mai adaugat inca doua luni cu penalizari mai precis pina in luna mai 2009 deoarece au vindut bunul firmei Meridian Group cu o suma derizorie ( 40.000.euro cu tot cu tva ) ceea ce nu mi se pare corect, dupa care ma forteaza pe mine acum cu aceste bilete sa le platesc restul valorii contractuale ( 58.000.euro ) Eu ca persoana fizica nu am nimic pe numele meu si nu mai am nici un venit deoarece mu mai am acea masina. Ata am patit eu si nu recomand la nimeni firma aceasta de leasing pe care eu o numesc ,,JEPCARA" . Ce ma sfatuiti sa fac inafara sa le platesc uriasa suma ca nu am de unde sa scot atitia bani?
Asteptati sa va puna in executare silita (prin executor judecatoresc) si faceti contestatie la titlu, solicitand si suspendarea executarii. In cadrul contestatiei pe care o depuneti la Judecatorie, va faceti apararile de care ati vorbit. Ar fi de preferat sa consultati un avocat.

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin - contract predare leasing DOINEX CONSULTING DOINEX CONSULTING Buna ziua, doresc sa preiau o masina in leasing ca persoana juridica, s-a aprobat dosarul, insa firma de leasing doreste de la mine bilete la ordine ... (vezi toată discuția)
In cautarea unei solutii ... daca exista radu.popa radu.popa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2008 am incheiat un contract de leasing pentru o masina in urmatoarele conditii: - pretul autoturismului nou - ... (vezi toată discuția)