avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... AVALIZARE B.O.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

AVALIZARE B.O.

Buna ziua, am o executare silita din cauza unor B.O.,care au fost semnate de mine in favoarea firmei in alb,iar daca nu le semnam in alb nu mi se acorda contractul de leasing,in momentul de fata firma am cesionat-o deci nu mai sunt administratorul.Ce mi se poate intimpla si cum as putea sa rezolv problema?
Doamna avocat va multumesc din suflet pt.tot, iar in cazul in care trebuie sa apelez la un avocat va voi contacta .
Din pacate nu sunt jurist (sunt contabil) dar din experienta mea (poate va fi de ajutor) pot spune ca am lucrat la o firma unde toate contractele se semnau cu clientii (domeniul constructiilor) numai in baza unui BO, CEC semnat in alb.
La un moment dat la unul din BO-uri (vreo 4 0miliarde valoare) am primit refuz in banca. S-a "autosesizat" politia economica si primul lucru ce a trebuie sa-l fac era sa dovedesc faptul ca firma nu mi-a dat BO-ul in alb iar eu l-am introdus gata completat. Am cazut la pace cu acel client pt ca urma politia sa ceara expertize la scris, sa puna tot personalul firmei sa depuna declaratii ca nu au completat documentul, etc.

Ceea ce vreau sa spun este ca probabil acei clienti au depus plangele la politie, prin umrare un BO in alb, completat de angajatii furnizorului (adica eu) poate fi anulat. Nu cunosc vreun cadru legal dar trebuie undeva sa scrie faptul ca un contract nu se poate gira cu un sintrument de plata in alb.

Probabil acel BO ar fi fost valabil daca la semnarea lui ati fi fost in cunostinta de cauza cu privire la suma ce o girati, itrucat era in alb ar trebui sa se considere null intrucat nu indeplinea la data semnarii toate elementele necesare completarii BO-ului.

Va recomand sa mergeti in instanta si sa facei o plangere la politie cu privire la BO-ul in alb (ei vor fi nevoiti sa-l predea organelor de ancheta pana la finalizarea ei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin - contract predare leasing DOINEX CONSULTING DOINEX CONSULTING Buna ziua, doresc sa preiau o masina in leasing ca persoana juridica, s-a aprobat dosarul, insa firma de leasing doreste de la mine bilete la ordine ... (vezi toată discuția)
In cautarea unei solutii ... daca exista radu.popa radu.popa Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2008 am incheiat un contract de leasing pentru o masina in urmatoarele conditii: - pretul autoturismului nou - ... (vezi toată discuția)