avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere anulat - redobandirea dreptului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere anulat - redobandirea dreptului de a conduce autovehicule

Am permisul de conducere anulat cf art.87 al 1 din OUG nr.195/2002,(consum de bauturi alcoolice,0,87g/l la prima recoltare,0,72g/l la a doua recoltare).
Stiu ca se poate redobandi dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti insa am doua intrebari,la care va rog sa-mi raspundeti,daca cunoasteti sau ati trecut prin asa ceva.
1). Trebuie sa fac din nou scoala pentru toate categoriile,respectiv B,C,D,E,sau trebuie doar sa dau un examen de redobandire a dreptului de a conduce autovehicule?
2).Atestatele obtinute (certificat de atestare profesionala),obtinute de la ARR,raman valabile dupa redobandirea permisului,fiind valabile in cazul meu inca patru ani,sau trebuie redobandite din nou si acestea,dupa redobandirea permisului de conducere?
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Sursa:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cat este amenda penala pentru aceasta fapta? Va multumesc pentru raspunsurile date anterior!
Asteptati sa vedeti cum se termina procesul, poate veti fi condamnat cu suspendare, nu cu amenda penala. Daca ziceti ca aveti permisul anulat inseamna ca deja procesul a avut loc ?!
1) nu trebuie sa faceti scoala, dati examen pt a redobandi permisul pentru toate categoriile detinute anterior
2) in legatura cu atestatele am gasit numai asta Art. 73. - Atestatul profesional se suspenda sau se anuleaza de catre autoritatea care l-a eliberat, în cazul în care titularul a savârsit abateri grave sau repetate de la reglementarile specifice privind transportul rutier si protectia mediului. Nu cred ca va aflati in acest caz
Mai bine intrebati la ARR , am vazut ca pe aceste ateste e scris si nr permisului, deci ca si document ar trebui preschimbat.
In primul rand salutari si multumim celor de aici care ne ajuta cu sfaturi si lamuriri!
Mi-a fost anulat permisul acum 9 luni pentru ucidere si vatamare din culpa si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice (1,05 gr.‰). Am primit o pedeapsa cu inchisoare de 3 ani iar instanta a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, fixând termen de încercare de 5 ani (sub supraveghere).
In acel moment imi imaginam ca nu o sa mai vreau permis de conducere vreodata. Acum am nevoie neaparata de el pentru obtinerea unui loc de munca foarte bun pentru mine.
Am dedus din ce ati scris dumneavoastra mai sus ca l-as putea redobandi la un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Asta inseamna ca peste 3 luni as putea incepe din nou scoala de conducere?
gi_jane2 a scris:

1) nu trebuie sa faceti scoala, dati examen pt a redobandi permisul pentru toate categoriile detinute anterior

cititi bine sentinta sa nu aveti suspendat dreptul de a conduce pe durata termenului de incercare.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)
Explicatie Andreiuca Andreiuca As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate de luare in considerare a termenului petrecut inainte de finalizarea proceslui, vorbesc de un termen de ... (vezi toată discuția)