avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Explicatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Explicatie

As dori sa aflu daca exista vreo posibilitate de luare in considerare a termenului petrecut inainte de finalizarea proceslui, vorbesc de un termen de aproximativ 18 luni, pentru redobandirea permisului ?

'' Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplic. art. 320/1 alin.7 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul M.A.M. pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, la o pedeapsă de : 9 luni închisoare În baza art. 71 alin. 2 Cod penal interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza II şi lit. b) Cod penal, pe durata executării pedepsei, ca pedeapsă accesorie. În baza art.81 C.pen., art.71 alin. 5 C.pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei principale şi a pedepsei accesorii pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 9 luni, stabilit conform art.82 Cod penal. În baza art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal, privind revocarea suspendării executării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare. Cu drept de recurs în 10 zile de la pronunţare. ''

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
Andreiuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:26, 29 Ianuarie 2014
Salutare.
Respectiva persoană MAM a fost la mititica?
Dacă da, atunci la 6 luni dela revenirea printre cei liberi poate da examen pentru un nou permis. Cea fost înainte a fost, atunci avea permis pentru că era prezumat nevinovat.
Dacă n-a fost la pârnaie, citeşte şi matale legea şi vezi care e termenul, pe lângă ce spune în hotărâre. Nu se pune nimic dinainte.
Redobandirea permisului se poate face dupa ce a trecut un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

OUG195
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Lmi poate spune si mie cineva mai exact despre ce e vorba si cand pot redobadi pernisul adriancalin13 adriancalin13 Am facut o prostie si am primit urmatoarea pedeapsa:Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 ( în noua reglementare art. 336 alin. 1 ... (vezi toată discuția)