buna ziua . in urma divortului minorul a fost incredintat mamei . am deschis proces de stabilire domiciliu minor ,si exercitarea atributiilor parintesti in luna iulie 2011 , primul termen a fost in luna octombrie . cererea mi-a fost respinsa , cu toate ca mama minorului e plecata din tara de aproape 3 ani . inca nu am primit hotararea cu motivatia tribunalului , dar ma gandesc ca s-a judecat dupa fostul cod civil . ce ma sfatuiti sa fac sa astept hotararea si sa fac apel ( deoarece nu mi-a fost aprobate mai multe probe cum ar fi : refacerea anchetei sociale , pe care am contestat-o ; am solicitat evaluarea psihosociala care era facuta de atre DJASPC , etc) sau sa deschid un nou proces ?
Inteleg ca primul termen a fost in luna octombrie 2011, insa era important de stiu care este data pronuntarii sentintei, pentru ca instanta are un termen de 30 de zile in care sa redacteze hotararea, iar acest termen curge de la data pronuntarii.
Daca acest termen a fost depasit, aveti posibilitatea sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, cerere prin care sa solicitati urgentarea redactarii hotararii, iar dupa comunicarea acesteia formulati apel in termen de 15 zile de la data comunicarii.
Asteptati comunicarea sentintei motivata in drept si-n fapt, apoi declarati apel in 15 zile si solicitati casarea cu trimitere spre rejudecare, cu admiterea probelor solicitate.
Insistati asupra aspectului ca este in interesul minorului completarea de probe.
Ar fi bine sa luati legatura si cu Protectia minorului, si sa solicitati sa faca si dumnealor o sesizare in acest sens, care va fi atasata la acelasi dosar.
scuze am gresit . primul termen a fost pe 7.11.2011 si s-a pronuntat in 13.12.2011
cam asa arata pe portalul judecatoriei .
07/11/2011 Amână cauza
Solutie: Având în vedere lipsa de procedură cu pârâta, în temeiul art. 107 Cod procedură civilă se va amâna judecata pricinii
23/11/2011 Amână cauza
Solutie: pentru administrarea probelor propuse
06/12/2011 Amână cauza
Solutie: Amână pronunţarea la data de 13 decembrie 2011. Pronunţată în şedinţa publică din 06 decembrie 2011.
13/12/2011 Respinge cererea
Solutie: Respinge acţiunea
Ati avut avocat? Ce v-a spus? Pana acum nu stim de ce v-a fost respinsa cererea si nu va putem sfatui sa mergeti mai departe sau nu in lipsa informatiilor...
Nu pricep daca parata a fost plecata din tara, unde s-a facut citarea ei? Cum e posibil ca in 07.11 sa nu fi fost procedura completa, dar instanta sa dea termen pe 23? Ca era procedura cu strainantatea, nu?
Parata nu a participat?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Achiesare
ContSters163072
poate fi revocat -pe revocatorie-un partaj prin care paratul [b][u]achieseaza[/u][/b] la cererea reclamantului intr-un partaj devalmas, respectiv paratul ... (vezi toată discuția)