avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... penal-neplata pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

penal-neplata pensie de intretinere minor

am judecata in caz penal cu fostul sot pt neplata pensiei alimentare ce se intampla daca el nu se prezinta?
Daca are avocat, fostul sot poate sa ceara prin acesta un nou termen. Daca nu, se poate judeca si in lipsa. Sau daca este primul termen de judecata, instanta poate acorda un nou termen care i se aduce la cunostinta fostului sot.
deci asta inseamna ca el poate sa nu plateasca niciodata pensie
nu este adevarat. colegul v-a raspuns ca, desi se poate aman, se va judeca si , daca nu se prezinta poate fi condamnat in lipsa. de asemenea puteti sa puneti hotararea judecatoreasca prin care este stabilita pensia alimentara in executare prin executor judecatoresc.
Din pacate, daca nu are venituri, bunuri, nu lucreaza si nu va lucra.. exista si varianta ca dvs sa nu puteti obtine pensie.
Ramane de vazut daca e vinovat sau nu de abandon , daca va fi condamnat sau nu, procesul penal are legatura mai mult cu libertatea lui, decat cu pensia.
deci asta e nu se va rezolva nimic nici cu penalu cum nu sa rezolvat nici cu civilu

Alte discuții în legătură

Pensia alimentare Szeles Juliana Szeles Juliana Vreau sa rog si poovestesc Am divortat in data de 2003 si o hotarit la mine copilul .Da mai am avut proces acuma nu de mult la 2005 la Timisoara tot pentru ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru marirea pensiei alimentare a minorului Angela Brudaru Angela Brudaru :-/ Sint o mamica cu doi copii dintr-o casatorie esuata, si as dori sa aflu cum trebuie sa formulez, mai bine zis ce articole din Codul Familiei sau din alte ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara alina_konya alina_konya Buna ziua!Suntem divortati de 1 an jumatate,copilul este in custodia mea,a mamei,sentinta este definitiva si irevocabila in care este stipulat plata pensiei ... (vezi toată discuția)