avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se procedeaza in cazul spitalizarii unui copil de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se procedeaza in cazul spitalizarii unui copil de 4 ani?

În cazul în care este internatîn spital copilul de 4 ani şi face parte dintr-o familie monoparentala(mama şi copilul), trebuie dus ceva adeverinta la servici?
In cazul in care mergem la un simplu control si ne vor opri(interna) acolo?(Cluj, iar noi suntem din Bistrita)
Ar trebui sa imi iau concediu sau sa cer adeverinta de la spital?Habar nu am cum se procedeaza(e prima data cand vom merge la un control si sunt mai mult ca sigura ca ne vor opri acolo,ceva probleme cu ochisorii)
Am gasit doar asta
ART.62
1) In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de pana la doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.
(2) Pe perioada in care salariata se afla in concediul prevazut la alin. 1, nu i se va putea desface contractul de munca, iar in postul sau nu vor putea fi angajate alte persoane, decat cu contract de munca pe durata determinat
Dar cred ca se refera la altfel de bolnavi
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:12, 5 Martie 2012
Spitalele, din sumele contractate cu casele de asigurări de sănătate, suportă suma aferentă serviciilor hoteliere standard (cazare standard şi masă la nivelul alocaţiei de hrană) pentru însoţitorii copiilor bolnavi în vârstă de până la 3 ani, precum şi pentru însoţitorii persoanelor cu handicap grav.Pt copilul de 4 ani daca se solicita prezenta insotitorului ,respectiv a parintelui pe timpul spitalizarii,suma pt.cazare si masa se suporta de catre acesta.
Insa uneori,daca cazul nu este f.grav si mai ales daca nu exista locuri disponibile pt. insotitori,medicul def de sectie poate sa nu aprobe insotitor,chiar si la copil de pana la 3 ani...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru copil cu handicap elennna elennna Buna. Daca am un copilas incadrat in handicap grav de cate zile de concediu anual pt ingrijirea lui pot beneficia? acestea se acorda separat de concediul meu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)
Cat concediu medical primeste mama dupa operatie pe cord copil? elennna elennna Buna ziua. Mi-am operat baietelul de 3 ani pe cord si nu am primit concediu decat pe perioada spitalizarii necesare interventiei, respectiv 2 saptamani. Nu ... (vezi toată discuția)