ma confrunt cu o problema mai atipica. Contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica. Persoana juridica nu a mai platit chiria de 5 luni, a semnat si stampilat rezilierea contractului de inchiriere in care era stipulat ca ambele parti sunt de comun acord cu rezilierea contractului. Persoana juridica nu paraseste spatiul. Mentionez ca acest contract este inregistrat la Administratia Financiara, este guvernat de Pact Comisoriu de Grad IV, exista extrase de cont care arata neplata chiriei. Mai este nevoie de proces sau se poate merge direct cu executorul pentru a face evacuarea?
si eu ma confrunt cu aspecte asemanatoare.dupa parerea mea,daca exista clauza pactului comisoriu gr.4,nu cred ca ai nevoie de instanta judecatoreasca,sau executor .dar nu stiu cum poti face pe cale pasnica fara violenta.la organele de politie ai depus o plangere ?
Conform art. 1809 alin 2 si 3, in legatura cu 1816 alin 3 ale noul Cod civil, daca :
1) a fost instiintat si s-a implinit termen de preaviz, sau
2) contractl a incetat de drept la expirarea termenul convenit de parti sau de lege, fara a fi necesara instiintare si contractul s-a incheiat in forma autentica sau sub semnatura privata dar inregistrat la ANAF,
constituie titlu executoriu si puteti merg direct la executor judecatoresc dupa prealabila incuviintare judecatoreasca.