avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
Firma la care am lucrat a avut procesul de insolventa.Eu am lucrat pana pe 10.02.2012 dupa care am ramas acasa eu si colegii mei fara sa semnam ceva( preaviz,demisie etc) si fara sa stim ce se va intampla cu noi. Prin urmare nu mi s~a incheiat nici contractul de munca.Va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac in aceasta situatie.Ce se intampla cu angajatii in aceasta situatie?In perioada in care firma este in proces pt insolventa eu voi mai fi platita pana mi se va incheia contractul de munca si cand se va intampla acest lucru(incheierea CIM)din moment ce angajatii nu primesc nici un raspuns din partea nimanui si nici nu au cu cine lua legatura,nimeni nu ne raspunde la aceste intrebari.Unde as putea sa merg sa cer sa mi se incheie CM din moment ce eu nu mai am unde sa ma prezint la serviciu?

V a multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 15:21, 7 Martie 2012
Trebuie sa luati legatura cu administratorul judiciar desemnat de catre instanta de judecata - datele acestuia se afla la dosarul de la instanta. Acesta hotarasete ce se intampla cu contractele de munca ale salariatilor, daca unt mentinute sau se dispune desfacerea acestora.
Daca doriti dvs desfacerea contractului de munca, depuneti o cerere in acest sens la administratorul judiciar.
adriana olteanu a scris:

.....
Daca doriti dvs desfacerea contractului de munca, depuneti o cerere in acest sens la administratorul judiciar.


In acest sens, c.i.m. va inceta cu acordul partilor ..fapt ce nu-i va da posibilitatea userului sa beneficieze de somaj.


@ mariagu
Trebuie sa fiti platita pana la data incetarii raportului de munca ... c.i.m. ar trebui sa inceteze in baza art.65 C.mun., daca angajatorul se afla in insoventa.

Eu nu doresc sa mi se incheie CM cu acordul partilor ci sa fiu data in somaj,deci trebuie sa fiu conactata de administratorul judiciar? si pana atunci sa astept?Nu risc nimic,adica cu cat trece timpul de cand nu mai lucrez efectiv sa nu ma afecteze in vreun fel si sa mi se spuna ca nu voi mai beneficia de somaj din cine stie ce motive?

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Este mult mai bine sa mergeti la administratorul judiciar ca sa discutati despre incetarea c.i.m. ca urmare a intrarii in insolventa a angajatorului dvs, despre inscrierea la masa credala , despre eliberarea actelor necesare inscrierii la somaj ...
Tocmai am gasit informatii de la administratorul judiciar si am aflat ca mi se incheie CM cu data de 02.04.2012 acum va intreb cam in cat timp voi obtine drepturile banesti care mi se cuvin in situatia data?

Alte discuții în legătură

Insolventa,angajatii cum intra in somaj gneacsu24 gneacsu24 buna ziua,lucrez de aproape 1 an la un retailer privat,a inchis toate magazinele din tara,fara a ne informa cu noi angajatii ce se intampla,cum procedam pentru ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat ccc 2 ani - societate in insolventa noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs privind urmatoarea situatia. Ce se intampla cu o persoana care se afla in ccc, daca la data incetarii ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat-salariat trimis in somaj roxana69 roxana69 Daca o firma intra in insolventa si trimite in somaj angajatii la inchiderea contractului de munca angajatorul este obligat sa plateasca concediul de odihna ... (vezi toată discuția)