avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Adminstratia financiara recunoaste contractul de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Adminstratia financiara recunoaste contractul de comodat?

Ca persoana fizica am dreptul sa utilizez o locuinta pe baza unui contract de comodat. In contractul de comodat se specifica clar ca am dreptul sa inchiriez locuinta in nume propriu.
Daca eu inchiriez locuinta pe baza unui contract de inchiriere cu un tert si declar contractul de inchiriere la administratia financiara pot sa probez dreptul de a (sub)inchiria locuinta cu contractul de comodat in locul actului de proprietate pe care oricum nu-l am?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: capriciu1 , utilizator 20:31, 4 Martie 2012
cautati sa rezolvati problema nu sa o ocoliti.
Atat pentru comodat cat si pentru inchiriat va trebuie o dovada a detinerii proprietăţii de către cel care da în comodat ori in inchiriere.

dovada proprietatii o puteti face fie cu extras de carte fiunciara fie cu o adeverinta de la primarie

Pot sa aduc ca dovada o copie legalizata a actului de proprietate de la proprietar. Se acepta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - parti rusramona rusramona Cum trebuie sa trec intr-un contract de comodat partea care detine spatiul in baza unui contract de inchiriere ( chirias-locatar) si vrea sa cedeze cu titlu ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere pe numele sotiei grandanat grandanat Bine v-am gasit. Sunt unic proprietar al unui apartament, pe care vreau sa-l inchiriez, insa as dori ca doar sotia sa apara pe contract ca si locator, si ... (vezi toată discuția)