avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore neplatite

imi puteti spune daca am sanse reale de a-mi recupera plata orelor suplimentare efectuate cu ani in urma. mentionez ca am ctr de munca semnat pe 6 ore iar in condica de prezenta am semnat pt 8 ore pt ca asa mi s-a spus (eu lucrand in acte pt 6 ore insa practic efectuand ore precum un angajat cu 8 ore, am stat de altfel in multe din zilele lucrate si cate 10-12 ore la munca). am copie dupa condica de prezenta cu semnaturile de rigoare + un registru unic de control acces in care este mentionat ORA EXACTA de sosire si plecare (un doc intern pt o mai buna gestionare a accesului in companie, pe langa condica de prezenta obligatorie cf legii in vigoare). m-ar interesa formalitatile sau procedurile pe care le-as avea la dispozitie cf legii astfel incat sa-mi pot recupera efectiv plata orelor prestate fata de ctr de munca semnat pe 6 ore. cu un raspuns clar si concis va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 6 Martie 2012
Este foarte greu de recuperat plata orelor suplimentare , in conditiile in care dvs aveti incheiat un c.i.m. cu timp partial.
In astfel de situatii, salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial are nterzis de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Situatia este mai complexa, intrucat c.i.m. trebuie considerat ca fiiind încheiat pentru normă întreagă. ... si in atare conditi puteti recupera plata orelor suplimentare.

De asemenea, puteti sesiza ITM-ul in legatura cu aceste aspecte.
eu sunt inca angajat activ si as dori recuperarea orelor suplimentare pt o perioada anterioara de lucru prestat pentru cei doi ani din urma si de aceea cred ca poate fi un bun atuu atata timp cat sunt inca angajat activ, ctr e semnat pt 6 ore, eu am prestat conform condicii de prezenta 8 ore, cf registrului unic de control acces orele efectiv lucrate (Care sunt de la 9 pana la 12 ore lucrate in multe zile, chiar daca este un document intern), iar una peste alta am copie dupa ambele "prezent" ca sa le numesc asa. multumesc frumos pt raspuns si mai astept opinii in continuare si sfaturi utile.
In acest sens, trebuie sa promovati o actiune in instanta si in acelasi timp depuneti si sesizarea la ITM - raspunsul acestora va poate ajuta in solutionarea litigiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica/pontaj/semnatura angajatului wolfususro wolfususro In procesul pe care il am cu angajatorul acesta nu tinea nici o evidenta-sau cel putin eu nu am semnat nici un act legat de nr ore prezent la lucru. ... (vezi toată discuția)
Conficte de munca mihalache.cristina67 mihalache.cristina67 ce se intampla daca cer in instanta plata sambetelor lucrate,iar singura mea dovada ca le-am lucrat este condica de prezenta dar firma la care am lucrat nu o ... (vezi toată discuția)
Lucru sambata constantin25 constantin25 Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)