avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... condica/pontaj/semnatura angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

condica/pontaj/semnatura angajatului

In procesul pe care il am cu angajatorul acesta nu tinea nici o evidenta-sau cel putin eu nu am semnat nici un act legat de nr ore prezent la lucru.
Totusi acestuia i se face un control ITM incare ii se spune ca a facut dovada ponatjului si el sustine cu tarie ca se lucra 2 ore pe zi cand erau defapt 8
V arog un sfat si unde as putea cere astfel de documente pt ca la fortele de munca m-i sa spus ca nu am acces la astfel de documente...ciudat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 23 Ianuarie 2011
Daca sunteti in litigiu, puteti solicita instantei o adresa catre ITM si societatea in cauza prin care sa faca dovada pontajului cu orele efectiv lucrate , cand ( in care zile ale saptamanii ) , sporurile aferente orelor suplimentare , si alte documente semnate de angajat si angajator , eventual o condica de prezenta a salariatilor.
Ce program de lucru aveti in contractul de munca?- nr ore , zile , perioada.
In contract care este fals si in acest sens am facut plangere la parchet sunt 2 ore pe zi.
In realitate se lucrau 8 .Retineti va rog ca eu nu am semnat nici un act referitor la perioada lucrata gen pontaj, condica prezenta..si nici nu se faceau electronic.
O intrebare
neu trebuie sa apara undeva semnatura mea ,cel putin o data pe luna cum ca am lucrat un nr x de ore?-eu banuiesc un alt fals dar nu stiu cum sa-l dovedesc
Inca o data intrebarea va rog
Nu este necesar si obligatotiu sa apara semnatura/consimtamantul angajatului macar o data pe luna la evidenta orelor lucrate? si daca da unde apare aceasta si cum o verific?
Va multumesc anticipat.
Condica de prezenta si pontajul sunt obligatorii. Daca nu s-a tinut o evidenta a prezentei dvs., acest lucru poate fi un atu in castigarea litigiului. Pentru a se dovedi vor fi convocati si alti salariati ca martori ca sa sustina punctul dvs. de vedere.

Conteaza foarte mult si modul cum priveste judecatorul lucrurile.

Alte discuții în legătură

Angajatorul antonio123 antonio123 ANGAJATORUL poate fii amendat de ITM cind angajatul intra la munca in schimburi si nu semneaza un registru la ce ora a intrat si la ce ora a iesit si cite ore ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta zgubi71 zgubi71 Buna seara, condica de prezenta poate constitui o dovada in cazul unei reclamatii la itm sau in instanta,in care cer plata orelor suplimentare efectuate dar ... (vezi toată discuția)
Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)