avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... drepturi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

drepturi

aș dori să știu drepturile făptuitorului,ale învinuitului și ale inculpatului în cursul cercetării penale și mai departe. ce are voie să facă efectiv fiecare în cazul în care nu este asistat de un apărător!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:45, 5 Martie 2012
Să asiste la actele de urmărire penală şi respectiv la proces, să ia la cunoştiinţă de materialul de urmărire penală (înainte de trimiterea dosarului în instanţă), să facă cereri şi memorii, să propună probe în apărarea sa, să pună întrebări martorilor şi altor părţi audiate (în faza de judecată, dar nu numai), să fie citat, să atace hotărârile procurorului şi respectiv ale judecătorului....

Întrebarea este formulată foarte general, ar putea fi subiect de lucrare de doctorat :)
pai pana sa fie trimis dosarul la instanta nu prea poate face nimic insa la prezentarea materialului de urmarire penala si apoi pe toata durata procesului daca nu are avocat i se va desmna unul din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentarea materialului de urmarire penala - partii vatamate xuser xuser Avand in vedere ca invinuitul are urmatoarele drepturi [quot] Prezentarea materialului Art. 250. - Dupa punerea in miscare a actiunii penale, daca au ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentat de un avocat. noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce conditii o persoana poate solicita sa fie reprezentata de un avocat. Sa zicem ca sunt implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Etapele urmarii penale dezca dezca Buna ziua ma adresez dvs in calitate de faptuitor al unei cuze penale. Doresc sa stiu care sunt etapele urmaririi penale? -partea vatamata a intocmit un ... (vezi toată discuția)