avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare salariata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare salariata

buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine dc se poate. am o salariata care s-a intors la serviciu mai devreme de implinirea celor 2 ani de concediu pt crestere copil. acum lucreaza cu norma redusa, adica 6 ore/zi pana la implinirea celor 2 ani. in aceasta perioada o pot detasa in alta localitate?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 13:39, 5 Martie 2012
Nu exista o interdictie expresa de detasare in cazul dvs.
Insa, (1) in oUG 96/2003 aveti o interdictie: nu aveti voie sa puneti salaraiat la o munca ce ii poate afecta sanatatea ei sau pe a copilului, si (2) daca are cic obtinut inainte de ian 2010, se poate oricand reintoarce in cic, fara aprobarea dvs.
multumesc! salariata a intrat in cic dupa ianuarie 2010..inteleg ca o pot detasa..
inca ceva: salariatele pot renunta la concediul acela obligatoriu de 42 de zile (cel pt lauzie)? legea spune ca e obligatoriu, insa salariata poate renunta? multumiri!
Pot renunta numai daca se intorc la serviciu , nu si daca intra in CCC ...aveti grija cu detasarea, deoarece salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice (art.46 alin.3 C.mun.)
multumesc dle freeelis..cazul de fata este urmatorul: salariata a nascut si si-a luat din concediul de crestere a copilului numai cateva saptamani..apoi a facut cerere si s-a reintors la munca..
intrebarile mele ar fi: ea putea renunta de tot la cele 42 de zile de dupa nastere (concediu de lauzie)? si avand in vedere ca mai are un an pana se implinesc cei 2 ani concediu crestere copil, ea poate fi detasata/? multuemsc frumos, insa mi-e neclar si nu am gasit nicaieri astfel de interpretari..multumesc mult!
monik a scris:

ea putea renunta de tot la cele 42 de zile de dupa nastere (concediu de lauzie)?

Nu, nu poate renunta la acest minim de concediu. Angajatorul nu are voie sa o primeasca la locul de munca timp de 42 de zile dupa nastere.

Alte discuții în legătură

Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal postnatal mikaemy mikaemy Buna ziua!Va rog sa ma ajuta-ti daca se poate raspunzandu-mi la urmatoarea intrebare :Este posibil sa stau in concediu prenatal+postnatal mai putin de 126 de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si concediul postnatal maria_mary maria_mary Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Cand am nascut (29.03.2012) eram in concediu de odihna pana pe 01.04.2012. Am facut cerere sa intru in cele ... (vezi toată discuția)