avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna si concediul postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna si concediul postnatal

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Cand am nascut (29.03.2012) eram in concediu de odihna pana pe 01.04.2012. Am facut cerere sa intru in cele 42 zile de concediu postnatal obligatorii incepand cu data de 01.04.2012, imi afecteaza cu ceva la intrarea in concediul de crestere copil?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 9 Aprilie 2012
Intrarea in CCC se face dupa expirarea celor 42 de zile de concediu postnatal.... acestea se calculeaza de la data nasterii copilului ...
Buna ziua,
V-ar avantaja mai mult din punct de vedere financiar, sa efectuati toate zilele de concediu de sarcina si lauzie acesta calculandu-se la 85%din media veniturilor pe ultimele 6 luni, fata de 75% cat e CIC.Nu este obligatoriu sa intrati in CIC dupa cele 42 de zile(care sunt nr.minim), puteti sa le efectuati pe toate 126 zile dupa nastere., si de-abia dupa aceea sa intrati in CIC

O completare, dupa nastere, in primele 6 saptamani, angajatorul are obligatia de a va acorda compensatia de 15% din salariul brut, reprezentand diferenta dintre valoarea indemnizatiei pentru concediul de maternitate si salarul brut de incadrare.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
GABIGEORGE a scris:

......

O completare, dupa nastere, in primele 6 saptamani, angajatorul are obligatia de a va acorda compensatia de 15% din salariul brut, reprezentand diferenta dintre valoarea indemnizatiei pentru concediul de maternitate si salarul brut de incadrare.



Unde este prevazut asa ceva, avand in vedere ca de la 01.01.2011 nu mai exista CCMN?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postnatal LIVIA RIBIGAN LIVIA RIBIGAN buna ziua as dori sa stiu daca ma pot obliga sa nu efectuez toate cele 126 zile de concediu pre si postnatal.sunt insarcinata in 37 sapt si voi face cam 65 ... (vezi toată discuția)
Prenatal si cic andyc76 andyc76 Buna ziua. As vrea sa stiu daca sunt obligata sa cer CIC dupa 42 zile de la nastere din moment ce eu sunt inca inca in prenatal. Mentionez ca sunt in ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul indemnizatie concediu pre si postnatal lana1 lana1 Buna ziua, Am aflat de la dept. Administrativ al firmei in care lucrez ca acest concediu prenatal si postnatal e vazut ca unul medical, sau, ma rog, era ... (vezi toată discuția)