avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Penalitãþi
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Penalitãþi

Se pot pune penalizări la o hotărâre judecătoreasca ? Dacă da, care sunt prevederile legale care stabilesc acest lucru. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:19, 5 Martie 2012
cu exceptia cazului in care sentinta jud prevede expres "calculul penalizarilor pina la data platii efective"(mai rar, insa am vazut asa ceva) nu puteti adauga la suma din dispozitivul sentintei decit actualizarea debitului. Iar asta o face executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati ursulina ursulina La mulţi ani! Mă frământă o problemă legată de penalizările unui rău platnic, pentru care am o hotărâre judecătorească dată în iunie pentru o ... (vezi toată discuția)
Penalitate la sume stabilite prin hotarare judecatoreasca cioarec carmen cioarec carmen Printr-o hotărâre judecătorească dată de judecătorie mi s-a stabilit de plată suma de 5200 lei debit şi 4500 penalităţi (sume de plată către ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala. paragois paragois Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si investita cu titlu executriu,obliga paratul la plata unei sume de bani.Mergand la un executor pentru a ... (vezi toată discuția)